Gebruikerslogin

Akkerweetje 19/05/2020 - Lotte


NIEUWS

To be or not to be...
That is the question. 

Het is zo, waarlijk, het is een voorrecht, 
een publiek te hebben en een schrijfrecht. 

Bij deze dank ik u vanuit het hart, 
dat ik kon stille staan bij wat u mij bracht.. 

En zo deel ik met u wat er leeft,
wat er woelt, voelt en lieflijk meebeleeft.

Vanuit een lonken naar dat wat is,
beweegt het bladgroen tinten fris.

Wilde Kollebloem, rood en hevig
Droge grond niet aan regen onderhevig 
voor ‘ t hooien ist weer dan wel zoals  ‘t moet
dat rijmt een ander weer tot goed gemoed. 

Leen, Jaqueline en Piet,
kaleien de hoeve 
met geel en wit 
Lieve Marie vanochtend geen les, 
springt in posteleingroen shirt in de bres. 
Manuel loopt in een diep purper hemd, 
en heeft het kalfje ‘Kaat’ getemd.
Bloemen vragen naar de hand van Antoine,
Stephanie en Raymond weer ver(éé)nigd 
weer one! 

Binnenkort komt ook Elien weer thuis, 
zo is iedereen dan weer terug in huis. 
Geert maakt pakketten voor bijna 400 man, 
en Robin, zijn zoon, brengt ze rond zo rap hij kan.

Ruben gaat all the way, 
maakt reclame en ook met instragram is hij mee! 
Els, zorgt voor de bestellingen heel zacht. 
En ons Shari, is met meditatie gestart… ;)

De zon staat hoog, de hemel is helder
Moeder en kalf terug op de wei
dat maakt onze harten wat lichter en vrij!

Volgende week neemt Arne je mee 
door de gewassen en langsom ons vee. 

Lieve Lezer, kijk om je heen. 
Wees een mens  die geniet van het moment.

Geen nieuws, geen gazet, geen social media
kan je dat ontnemen, 
om rustig de omgeving in je op te nemen. 
Wees waakzaam, 
Wees alert 
Draag zorg voor lichaam en geest. 
Onstpan, je, Verman je 
en kijk bewust 
Leef in het nu, blijf in de rust. 

Het is op de aarde dat je ‘t ziet
met hemelvaart in het verschiet. 

En tot slot de gouden raad 
van tante Kaat : 
Span eerst de draad, 
voor je mij de wei op laat! 

Warme groet. Lotte 

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Zomerpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie van Groenlof, Chinese kool, Courgetten, Tomaat van Sinature

Tussen pakket: rucola van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie van Groenlof, Chinese kool, Courgetten, Suikermais, Tomaat, Wortelen van Sinature

Groot Pakket: rucola, radijzen van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie van Groenlof, Chinese kool, Courgetten, Suikermais, Tomaat van Sinature

Borstvoedingspakket: hertshoornweegbree van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie, Eikebladsla rood van Groenlof, Courgetten, Suikermais, Tomaat, Wortelen van Sinature

Gemengd pakket: hertshoornweegbree van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie van Groenlof, Chinese kool, appels, pompelmoes van Sinature

Fruitpakket:  meloen charentais, appels, pompelmoes van Sinature, avocado van Biofresh

Recepten

Zomerpostelein

Zomerpostelein kan je als salade gebruiken, je kan ze stoven (kort in een beetje olijfolie of boter met peper en zout) of je kan er soep van maken. Vol van vitamine C en anti oxidanten.

Kruidige Chinese kool

Ingrediënten: 700 gr Chinese kool, 1 el olie, 2 tl fijngehakte gember, 2 tl fijngehakte knoflook, 1 gedroogde rode peper, 1 el droge sherry of rijstwijn, 2 el donkere sojasaus, (evt. 2 tl suiker), 50 gr water, 2 tl sesamolie

Bereiding: Haal de kool uit elkaar, was de bladeren goed en snijd ze in reepjes van 2,5 cm. Maak een grote wok goed heet. Voeg olie toe. Voeg een paar seconden later gember toe, en roerbak. Voeg daarna knoflook en peper toe. Roer even door en voeg dan sherry of rijstwijn, sojasaus, suiker en water toe. Voeg, als het mengsel suddert, de kool toe, laat het op een grote vlam 5 minuten koken en roer af en toe, tot de kool goed gaar is. Voeg vlak voor het opdienen de sesamolie toe en roer goed door.

Groene rijstsalade

Ingrediënten: 2 koppen volle rijst – 1 andijvie of groenlof – 4 pijpuitjes – ca. 150 g manouri (witte schapenkaas) 1 eetl. olijfolie – roomvinaigrette – 2 eetl. gehakte peterselie – (kruiden) zout 

Bereiding: Kook de rijst gaar volgens het basisrecept. Stoom de andijvie beetgaar, snipper de pijpui, verhit de olijfolie. Fruit de pijpui, voeg na 1minuit de andijvie toe, voeg een bodempje water toe en laat zachtjes stoven. Meng peterselie, andijvie, pijpuitjes, en rijst, roer de vinaigrette erdoor. Kruid bij, indien nodig en serveer lauw of koud en verbrokkel de kaas over de salade.

Roomvinaigrette: 1 eetl sojaroom, 6 eetl neutraal smakende olie, 1 eetl citroensap, snuifje dragon, kruidenzout en peper.