Gebruikerslogin

Akkerweetje 18/09/2018 - Wees erbij op de Kollebloem boekvoorstelling op 30/09!

 

 

TIP: Het Kollebloem boek is er bijna! Jij kan er bij zijn op de boekvoorstelling op zondag 30 september in De Wattenfabriek in Herzele.

Via deze link inschrijven om zeker te zijn van je plaatsje of om  een boek te bestellen: https://www.kollebloem.be/reserveer-het-kollebloem-boek
Meer info via: https://www.kollebloem.be/het-kollebloem-boek

 


 

Nieuws

 

Beste mensen,

 

Vannacht onder een blote hemel vol sterren en knipperlichten van vliegtuigen, verdween in duisternis een massa gewicht van mijn schouders.
Ik voel me niet langer schuldig omdat ik geliefden moest loslaten. Loslaten van een vriend, in mijn geval mijn hond, als je niet meer in staat bent om jezelf in balans te houden, emotioneel, financieel, … is geen schande.
Schuld werkt alleen maar verlammend en kost heel veel energie en tijd.
Kritiek komt altijd, het is gemakkelijk spreken van aan de andere kant. Ik herken het, ik ben er ook geweest.
Maar werken aan jezelf, positieve energie en vibes zoeken dat is moeilijker.
Neem de tijd, zoveel als nodig, laat de tranen stromen in vrijheid en blijf vechten. Blijf vooral dromen van de dag die zal komen.
In de zonsopgang zullen geliefden terug komen.

Groetjes,

Nico

 

Nico is zorggast op de boerderij. Hij schreef dit voor ons akkerweetje. Nico wil zijn leven terug opbouwen en is daarom op zoek naar een huis, appartement in de regio Herzele, Zottegem. Hij wil graag

een plek voor hem en zijn hond, die hij nu even moest achter laten. Heb je zelf iets te huur, of weet je waar hij terecht kan? Laat het ons dan zeker weten.

Alvast bedankt!

 

Aankondigingen

Toekomstzaaien: Deze activiteit gaat door over de hele wereld en vraagt aandacht voor de kwaliteit van zaden en de vrijheid van zaden te gebruiken en verder te verdelen. Wees welkom op 6 oktober van 14-16u om mee spelt in te zaaien en te proeven van onze oogst van vorig jaar! Inschrijven via: info@kollebloem.be
Meer info: https://www.kollebloem.be/toekomstzaaien
Chauffeur: Voor onze pakketleveringen zijn wij op zoek naar een chauffeur die zich elke dinsdag kan vrijmaken om de ronde te doen. Graag en goed met een camionette kunnen rijden en bakken kunnen tillen zijn de voorwaarden. Heb je interesse of ken je iemand die misschien wel chauffeur voor De Kollebloem wil worden, laat het ons dan zeker weten. Info@kollebloem.be
Boekvoorstelling:
Ons Kollebloem boek is er bijna! Op zondag 30/09 kan je in de Wattenfabriek in Herzele komen meegenieten van de boekvoorstelling. We doen dit met bijhorende muziek (Viktor Perdieus Trio)en receptie nadien. We starten om 10.30u en ronden af om 13u. Je plaatsje én het boek reserveren kan via: https://www.kollebloem.be/het-kollebloem-boek Of via info@kollebloem.be

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Courgetten, Groenlof, Palmkool, Groene Selder van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland
Tussen pakket:
Palmkool, Peterselie, Rode Biet, Groene Selder, Stengelui van De Kollebloem (VROENTE), Courgetten, Rucola, Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE), champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland
Groot Pakket:
Peterselie, Rode Biet, Groene Selder, Palmkool groot van De Kollebloem (VROENTE), Rucola, Tomaat, Courgetten Groen van De Zonnekouter (VROENTE), champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland
Borstvoedingspakket:
Aubergine, Peterselie, Rode Biet, Groene Selder van De Kollebloem (VROENTE), Rucola, Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE), champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland
Gemengd pakket:
Groene Selder, appels, peren conference van Billens, tomaten van Ourobouros (VROENTE), Bloemkool van Bio Brugs Ommeland
Fruitpakket: Rabarber van De Kollebloem (VROENTE), appels zari, peren conference van Billens, Frambozen van Daniël Vandevoorde

Recepten

Palmkool met tagliatelle (De Hippe vegetariër) 2 personen.
Ingrediënten:1 bos cavalo nero, 1 citroen: geraspte schil en het sap van een halve citroen, 100 gram kikkererwten uit blik, 70 gram Pecorino, 250 gram tagliolini of tagliatelle, flinke scheut olijfolie, peper en zout
Bereiding
: Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af. Rasp ondertussen de schil van twee citroenen en pers een halve citroen uit. Ontdoe de cavalo nero van de dikke bladnerven, kook de koolbladeren in circa één minuut en hak ze daarna fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de cavalo nero op matig vuur terwijl je blijft roeren. Roer vervolgens de pasta door de cavalo nero, tezamen met de kikkererwten, geraspte citroenschil, het citroensap en de helft van de pecorino. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de kaas.

Aubergine pizza's met rucola-tomaten-salade (Libelle lekker) Dit recept is glutenvrij.
Ingrediënten: aubergines 2, tomaten 4, sjalot 1, knoflook 1 teentje, geraspte mozzarella 200 g, tomatenpuree 2 el, verse oregano 2 kl, gedroogde rozemarijn 2 kl, cayennepeper, olijfolie, peper en zout, chilipeper 1. Voor de salade: rucola 100 g, rode paprika½, groene paprika½, kerstomaat 100 g, olijf 100 g, gedroogde tomaat 50 g, olijfolie 3 el, citroensap 1 el, peper en zout
Bereiding
: Snij de aubergines in plakken van zo’n 2 cm, leg ze op keukenpapier, bestrooi royaal met zout en laat 30 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper sjalot en knoflook. Snipper het pepertje. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Fruit sjalot, knoflook en pepersnippers in olie. Voeg de tomatenblokjes en de puree toe, kruid met cayennepeper, rozemarijn en oregano. Laat 15 minuten pruttelen. Voeg wat water toe, peper en zout. Spoel het zout van de aubergines en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat, sprenkel er olijfolie over en zet ze 25 minuten in de oven. Lepel er de tomatensaus over en bestrooi met mozzarella. Laat gratineren. Spoel de rucola en zwier droog. Snij de paprika’s en gedroogde tomaten in reepjes, halveer de kerstomaten en de olijven. Roer paprika, tomaten en olijven door elkaar. Sprenkel er olijfolie en citroensap over en kruid met peper en zout. Serveer met de gegrilde aubergineplakken.