Gebruikerslogin

Akkerweetje 17/07/2018 - Hoevewinkel is opnieuw open 24/07/2018!

foto van De Kollebloem.

Onze Hoevewinkel is opnieuw open! Vanaf dinsdag 24/07/2018 kan je op de vertrouwde momenten opnieuw terecht bij Shari.

 


Nieuws

Dag Lieve mensen,
 
Weer een week voorbij..
Ik zou het over het weer kunnen hebben,
maar heb besloten dit niet te doen,
jullie weten allemaal hoe erg dit is.
Ik zou het over de voetbal kunnen hebben ...
Maar dat is ook inmiddels voorbij.
Wel goed gedaan he van de mannen, jammer...
De koers ? Neen.
Ik ga trachten jullie een beetje op de hoogte te brengen van
hetgeen waar wij ons mee bezig hielden afgelopen week.
 
Dezer dagen staan we wat vroeger op zodat we voorsprong hebben op de brandende zon.
We hebben wat extra tijd vrijgemaakt voor de tomaatjes, komkommers en de boontjes ..
Het dieven van de tomatenplanten, Ruben werd er helemaal zen van!
De komkommers die werden bijgedraaid en opgebonden.
Hetzelfde geldt voor onze boontjes zodat ze hun weg naar boven vinden.
Wisten jullie trouwens dat de rode kerstomaten reeds gearriveerd zijn,
deze week  verwachten we de zwarte en de golden kerstomaatjes !!
Weer een tunnel die er proper bijstaat.
De rabarber heeft haar groot onderhoud gekregen.
Verder is er veel gewied op de velden,
In een andere tunnel hebben we venkel geplant, normaal ging die buitenstaan maar omwille van dit prachtig weer hebben we besloten deze in de tunnel te planten. Zo kunnen we deze nog verder beregenen.
 
Maar het leukste van de week, blijft een gezellige ronde doen op de velden en door de tunnels.
Zo weten we weer wat te oogsten en wat te doen de volgende week!
 
Zomerse groeten,
Arne

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-2
OPEN DEUR DAG: 26/08/2018 meer info volgt
Exclusief diner op De Kollebloem: Wil je graag onze groentjes eens proeven in een verrassende bereiding? Topchef Tina van het Lepelblad komt op 5 augustus 2018 koken op De Kollebloem. Er zijn nog 5 duo’s die kunnen inschrijven voor deze tongstrelende ervaring. Kostprijs is 200 euro voor 2 personen, en elke cent waard. Meer info en inschrijving via Lindsay@kollebloem.be.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Bosbiet Geel, Koolrabi, Spitskool, Zomerpostelein van De Kollebloem (VROENTE)
Princesseboontjes van De Zonnekouter (VROENTE)
Tussen pakket:  Bosbiet Geel, Komkommer (Lang), Koolrabi, Spitskool van De Kollebloem (VROENTE)
Princesseboontjes van De Zonnekouter (VROENTE), Kropsla groen van De Wassende Maan, Tomaten coeur de boeuf van Bio Brugs Ommeland
Groot Pakket:  Bosbiet Geel, Komkommer (Lang), Koolrabi, Spitskool van De Kollebloem (VROENTE), Princesseboontjes van De Zonnekouter (VROENTE), Kropsla groen van De Wassende Maan, tomaten coeur de boeuf van Bio Brugs Ommeland
Borstvoedingspakket:   Bosbiet Geel, Eikebladsla rood, Komkommer (Lang), Knolvenkel, Zomerpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Princesseboontjes van De Zonnekouter (VROENTE), tomaten coeur de boeuf van Bio Brugs Ommeland
Gemengd pakket:   Bosbiet Geel, Koolrabi van De Kollebloem (VROENTE), Spitskool van De Kollebloem (VROENTE), sinaas gewoon van Biofresh, blauwe bes van De Bezegaard - O'Bio
Fruitpakket:  bananen, sinaas gewoon van Biofresh, blauwe bes van De Bezegaard – O'Bio, rode bessen van Daniël Vandevoorde

Recepten

Bosbietjes met sinaasappel en rucola (kievitamines.nl)
Ingrediënten: 1 bos bietjes met loof; 1 flinke ui; sap van ½ citroen; een scheutje olie; eventueel 1 sinaasappel in stukjes; handje rucola (peterselie of dille kan ook)
Bereiding: Pel de ui en snijd in stukjes. Was de bosbietjes goed en snijd het loof eraf. Was ook het loof en snijd in stukjes, probeer steeltjes en blad apart van elkaar te houden. Van de bietjes snijd je wortelaanzet en schil je de bobbelige delen, de dunne huid van verse bietjes hoef je niet te schillen. Snijd daarna in kleine blokjes. Verwarm de olie in een ruime pan, fruit de uien glazig en voeg dan de bietjes toe. Bak 5 min., schep af en toe om. Schil de sinaasappel en snijd in stukjes, vang het sap op. Voeg de steeltjes van het bieten toe aan de pan, het citroensap, de stukjes sinaasappel en het sap. Stoof een minuut of 5 en voeg dan tot slot het bietenblad toe en wat p&z. Stoof tot het blad gaar genoeg is. Serveer eventueel met wat met wat gehakte rucola. Wil je dit gerecht nog vullender maken, combineer dan met gekookte linzen of kikkererwten. Geitenkaas en gerookte vis doen het ook erg goed met bietjes samen. En hou je van kruidig? Stoof dan nog een beetje gember mee!

Snelle koolrabi-salade (kievitamines.nl)
Ingrediënten: koolrabi; 1 grote appel; 1 el citroensap; 2 el olijfolie; 5 el yoghurt; p&z, handje walnoten
Bereiding: Schil de koolrabi en snijd in dunne plakjes of reepjes. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis en snijd ook in reepjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de appel met de koolrabi. Rooster een handjevol walnoten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en hak ze daarna grof. Roer de olie door de yoghurt en meng met p&z. Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de gehakte noten.