Gebruikerslogin

Akkerweetje 16/10/2018- Tip: Op zoek naar een winkelier voor De Lousbergmarkt!

TIP: De Vroente cvba zoekt een winkelier (tijdelijk – zwangerschapsvervanging) voor de Lousbergmarkt te Gent.
Voel jij je geroepen? Kijk dan snel: https://www.kollebloem.be/vacature-winkelier-lousbergmarkt-zwangerschaps...


Nieuws

Dag beste vrienden,

Het blijft maar zomeren, prachtig toch?
Mijn bloemetjes beginnen terug tot leven te komen. Had ik het op voorhand geweten dat we zo een zomer kregen, ik had een tweede aanplanting kunnen doen.  Ik hou daar volgend seizoen zeker rekening mee.  Zou dit nu echt te maken hebben met de klimaatsverandering? Dit maakt mij een beetje angstig. Zeker stof om over na te denken.

Hier op De Kollebloem draait alles op wieltjes. De boeren oogsten volop en tussendoor ruimen ze alles op. Manuel zijn machines staan  mooi opgeslagen, Arne houdt zich bezig met de opkuis van de tunnels en het organiseren van nieuwe toekomstplannen, samen met de anderen.
Ruben is heel actief bezig. Zowel in op het land als in de administratie.

Ik zelf hou me nog steeds bezig met het verzamelen van zaden. Samen met Antoine ben ik ook al enkele weken bezig met het rapen van noten en kastanjes. Daarnaast ben ik veel bezig in de keuken. Daar kruipt wel wat tijd in. Ik werk vaak met overschotten van groentjes, soms komt daar veel kuiswerk aan te pas. Mensen gooien veel te veel weg. De smaak blijft nochtans heel lekker.

Zo dit was het voor mij deze maand, volgende keer is Arne aan de buurt.

Zonnige groetjes en geniet met z’n allen van dit prachtige weer!
Raymond

Wie Raymond graag nog eens aan het werk ziet: https://www.kollebloem.be//mooie-kastanjes-van-raymond

Aankondigingen

Werkkalender: De Werkkalender voor 2019 is vanaf nu te verkrijgen bij Shari in de winkel.
Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek Of via mail naar lindsay@kollebloem.be

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Boerenkool, Eikebladsla, Kervel, Pompoen en Rucola van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE)
Tussen pakket: Rucola, Boerenkool, Eikebladsla, Kervel, Pompoen van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen en Winterpostelein van De Zonnekouter (VROENTE), Rode Kool van Koen Wyers
Groot Pakket: Boerenkool groot, Eikebladsla, Kervel, Pompoen, Rucola van De Kollebloem (VROENTE), Winterpostelein, Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Rode Kool van Koen Wyers
Borstvoedingspakket:  Eikebladsla, Kervel, Pompoen, Rucola van De Kollebloem (VROENTE), Winterpostelein, Tomaat en Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan
Gemengd pakket: Boerenkool, Eikebladsla, Pompoen van De Kollebloem (VROENTE), Appels prins jonagold en Peren conference van Billens, Clementines van Biofresh
Fruitpakket:  Appels prins jonagold en Peren conference van Billens, Bananen, Citroenen en Clementines van Biofresh

Recepten

Vergeten groentenlasagne met geitenkaas (Libelle lekker) 2 personen
Ingrediënten: 1 koolrabi's, 1 pastinaken, 1 rode bieten, 300gr postelein, 300gr aardpeer,  200gr geitenkaas (rolletje met korst), 10 lasagnevellen (verse), verse tijm, verse rozemarijn, 200ml room, 100ml melk, olijfolie
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Schil alle knolgroenten en snij of schaaf ze in flinterdunne plakjes. Bak de postelein even op in hete olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snij het rolletje geitenkaas in fijne plakjes.Hak de rozemarijn en tijm fijn en meng met de room en de melk, kruid met peper en zout.  Bestrijk 2 vuurvaste schaaltjes met olijfolie. Leg de groenten per soort in lagen, met telkens een lasagnevel ertussen. Begin met biet, neem dan koolrabi, dan postelein en daarna pastinaak. Eindig met een lasagnevel en leg daarop plakjes geitenkaas. Overgiet met het melk-roommengsel en bak gaar in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.

Basmatirijst met boerenkool en pompoen (allrecipes.nl) 6 porties
Ingrediënten: 110 g basmatirijst, 1 eetl. Kerriepoeder, 450 g boerenkool, zonder de harde steeltjes, kort geblancheerd en kleingesneden, 1 kleine pompoen, doormidden gesneden, zonder het zaad, geschild, in blokjes van 2 cm (circa 250 g vruchtvlees), 4 eetl. Rozijnen, 2½ dl kokosmelk, 1¾ dl water,1 theel. zout
Bereiding: Verhit een koekenpan van 30 cm doorsnee op matig tot laag vuur. Rooster de rijstkorrels hierin onder voortdurend omscheppen 3 min., tot ze licht kleuren. Strooi het kerriepoeder erover en schep de rijst nog 1 min. om. Voeg de boerenkool, de pompoen, de rozijnen, de kokosmelk, het water en het zout toe. Breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat alles in 12 tot 15 min. gaarkoken (volgens de op de rijstverpakking aangegeven tijdsduur). Neem de pan van het vuur en laat de rijstschotel afgedekt nog 5 min. rusten, daarna kunt u hem serveren.