Gebruikerslogin

Akkerweetje 16/06/2020 - Bulk van Abrikoos tot Zwarte peper

Tip: onze restaurants zijn weer aan het openen. Je kan al bij heel wat restaurants onze groenten proeven, je vindt ze in onderstaande nieuwsbrief.

Onze oude pakketbakken zijn te koop: 2 euro per stuk. Te vinden in onze webshop.

De bulkproducten zijn aangevuld: van Abrikozen tot Zwarte peper, 35 soorten bulkproducten zijn te bestellen. Vul je gewicht in en wij wegen af voor jou.
Tip: de webshop werkt per kg --> 20 gram zwarte peper = 0.02 kg
https://www.kollebloem.be/webshop?f%5B0%5D=field_product%253Afield_categ...

  


NIEUWS

Beste klanten,

zo raar het weer doet, zo raar is het om het pakket klaar te maken voor jullie. De ene week is er een uitbundig aanbod van groenten van onze boerderij en onze Vroente collega’s. De andere week moeten we meer zoeken. We zitten in een ‘tussenseizoen’, de eerste buitenteelten zoals de sla, de laatste vroege binnenteelten zoals de bosbiet. Hoe meer we echt in de zomer komen, hoe uitbundiger jullie pakket zal zijn. De planten van kerstomaten, paprika’s en aubergines zijn mooi aan het groeien, daar belooft heel wat lekkers van te komen. Wij kijken er naar uit.

Onze webshop wordt door alsmaar meer mensen gevonden en gebruikt en ook ons marktconcept in de hoevewinkel wordt gesmaakt. Elke week zijn er nieuwigheden: sinds dit weekend zijn er kant-en-klaarmaaltijden te bestellen van Avalon voor afhaling in onze hoevewinkel. Het aanbod wordt alsmaar ruimer en ook de productfoto’s worden in snel tempo aangevuld, zodat iedereen makkelijk zijn of haar keuze vindt.

De restaurants zijn nu ook weer gestart, dus wie onze groenten eens anders wil proeven kan weer terecht bij Alexandre in Steenhuize, Lepelblad, Eat Love en Homblé in Gent of In De Maeltydt in Aalst. Ook in de catering van Wonderworld en De Sjampetter kan je onze groenten en kruiden proeven in hun gerechten. Anderen zullen waarschijnlijk weldra volgen. Zij verdienen allemaal onze steun bij de heropstart, daarom vermeld ik ze graag nog eens voor jullie. Wist je trouwens dat in de vegetarische slaatjes van Vers en Veggie ook een heleboel Kollebloem groenten en kruiden verwerkt zitten?

En als laatste nog een handigheidje. Onze oude pakketbakken staan hier nog in de schuur. We bieden ze aan in de webshop voor 2 euro per stuk: hoge en lage nestbare curverbakken en grotere brede bakken. Goed om die opgeruimde zolder of garage in toom te houden!

Vele groeten,

Ruben

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  raapsteel, sla, bosbiet van De Kollebloem (VROENTE), spitskool van De Wassende Maan, broccoli van Groenlof.

Tussen pakket:  zomerpostelein van De Kollebloem (VROENTE), bloemkool, bleekselder, radicchio van Groenlof, spitskool van De Wassende Maan, aubergine van BBO, wortel van Sinature

Groot Pakket:   kropsla van De Zonnekouter (VROENTE), bloemkool, bleekselder, knolvenkel van Groenlof, wortelen van Sinature, aubergine van BBO

Borstvoedingspakket:  zomerpostelein van De Kollebloem (VROENTE), tuinbonen, knolvenkel, kropsla van De Zonnekouter (VROENTE), bleekselder, radicchio van Groenlof, aubergine van BBO

Gemengd pakket:  knolvenkel van De Zonnekouter (VROENTE), spitskool van De Wassende Maan, wortelen, sinaas van Sinature, appels van Biofresh

Fruitpakket:  appels, abrikozen van Biofresh, sinaas, kiwi van Sinature

Recepten

Spitskool kan je oosters maken door ze in reepjes te roerbakken met gember, shoyu saus, paprika en noedels. 

Of je kan er een frisse salade van maken.

Spitskool met feta, zonnebloempitjes en koriander www.odin.nl

Ingrediënten: ½ spitskool, 150 g feta, 50 g zonnebloempitjes, ½ bosje verse koriander of peterselie, klein scheutje ketjap manis, olijfolie.

Bereiding: Spitskool in smalle reepjes snijden en in ongeveer 10' gaar stoven in olie en een klein scheutje water. Zonnebloempitjes roosteren in een droge koekenpan. Koriander fijn hakken. Feta in kleine blokjes snijden en samen met de koriander door de spitskool roeren. Zonnebloempitjes afblussen met ketjap en over de groente strooien. Lekker met rijst en een wortelsalade.

Gele bloemkool met mosterdzaad (Puur en vegetarisch – Avalon, Tine Tomme en Marijke De Coninck)

Ingredienten: 1 el olijfolie, 1 middelgrote ui, in klein stukjes, ½ el mosterdzaad, zeezout, 8 roosjes bloemkool, 1/1tl kurkuma, 120ml water

Bereiding: Verhit de olie in een kookpan op een middelhoog vuur en fruit de ui tot hij glazig wordt. Voeg er het mosterdzaad en een flinke snuif zeezout aan toe en laat nog even verder fruiten. Voeg de bloemkool toe en strooi er de kurkuma en minstens ¼ tl zeezout (naar smaak) over. Doe er het water bij en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken en roer de bloemkoolroosjes af en toe om. Meteen opdienen.