Gebruikerslogin

Akkerweetje 15/05/2018 - Crowdfunding: 1000 euro in 1 week

 

 

De crowdfunding slaat aan.
In 1 week meer dan 1000 euro erbij.
Er is duidelijk interesse in het boek.

Wil je 1 van de exclusieve rewards? Wees er op tijd bij.

Je steunt namelijk niet alleen het Kollebloem Boek, maar je krijgt er etentjes in enkele toprestaurants gratis bij (Eat Love, Lepelblad, Foodstorms, Vijf Seizoenen).


Voor een kleiner bedrag meedoen? Het kan vanaf 5 euro, vanaf 35 euro krijg je het boek erbij.

Wil je echt exclusief gaan? Voor 200 euro bereidt chef Tina van Lepelblad een uitgebreid en feestelijk diner voor 2 personen op De Kollebloem.

Doe mee via:

https://nl.ulule.com/kollebloemboek/




Nieuws

Hallo allemaal,

Mijn stage op de Kollebloem is een laatste stap naar de start van mijn eigen groentenboerderij. Eigenlijk is het moestuinieren allemaal begonnen met graag eten (klaarmaken). Lekker koken begint al voor u aan uw fornuis staat. Het start al wanneer ik melde voorzaai in de kweekserre, bietjes en knolselder uitplant of mosterdblad oogst uit de tunnelserre.

Ik kweek geen groenten, maar gerechten: peterselie is voor taboulé, warmoes voor quiche. Venkel en koolrabi stonden naast elkaar op het veld, dus moeten ze toch samen kunnen schitteren in een voorjaarsslaatje? Trots om deel uit te maken van uw kookteam!

Ook wel een beetje trots als ik ga eten in Het Lepelblad of De Buffel en weet dat ik de lente-ui op mijn bord zelf geoogst heb. Als uw groentepakket weer eens veel te snel op is, zeker de moeite om eens langs te gaan bij deze fijne eethuizen!

De zomer komt er aan, dat voelden we al eerder aan de temperatuur dan aan de groenten in het pakket, en mijn stagetijd op De Kollebloem loopt al naar zijn einde. Toch blij dat ik nog kan helpen de eerste tomatenplanten in de serre te zetten en de mais uit te planten. Het was een boeiende lente (àlles tussen -4 en +28 graden), niets mooiers dan een boerderij zo ergens begin mei te zien ontploffen in groen na een lange winter.

Groeten van uw stagiair Gert.

P.S. Zaterdag 5 mei was de Internationale Dag van het Naakt Tuinieren. Uiteraard werd daar op de Kollebloem aan meegedaan, en er zijn ook beelden van gemaakt. Helaas is er iets fout gelopen bij het ontwikkelen van het filmrolletje, waardoor we die foto’s hier nu niet kunnen posten. Volgende keer beter!

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen
(6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 1: 6-10 augustus. Boerderijkamp 2: 13-17
augustus. https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-1

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Koolrabi, pijpajuin, knolvenkel van De Kollebloem (VROENTE), kropsla van De Zonnekouter (VROENTE),
tomaten tros van Bio Brugs Ommeland, wortelen van Biofresh.
Tussen pakket: Peterselie krul, pijpajuin, knolvenkel met loof (serre) van De Kollebloem (VROENTE),kropsla van De
Zonnekouter (VROENTE), paksoi van Bio Brugs Ommeland, tomaten tros van Bio Brugs Ommeland, rammenas van
Koen Wyers, wortelen van Biofresh.
Groot Pakket: Peterselie krul, pijpajuin, knolvenkel van De Kollebloem (VROENTE), kropsla rood (serre) van De
Zonnekouter (VROENTE), paksoi van Bio Brugs Ommeland, tomaten tros van Bio Brugs Ommeland,
busselrammenas van Koen Wyers, wortelen van Biofresh.
Borstvoedingspakket: Melde Rood, knolvenkel, warmoes Gekleurd, kervel van De Kollebloem (VROENTE), kropsla
rood (serre) van De Zonnekouter (VROENTE), tomaten tros van Bio Brugs Ommeland, champignons kastanje van
Bio Brugs Ommeland, wortelen van Biofresh.
Gemengd pakket: Pijpajuin, rabarber, knolvenkel met loof (serre) van De Kollebloem (VROENTE), tomaten tros van
Bio Brugs Ommeland, bananen van Biofresh.
Fruitpakket: Rabarber van De Kollebloem (VROENTE), appels, bananen, peren van Biofresh.

Recepten

Venkel in de oven met trostomaten en tijm. (2 personen) Okoko recepten.
Ingrediënten: 1 venkelknol, olijfolie, 15 kleine trostomaatjes, tijm (gedroogde en verse)
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de venkelknol schoon. Snijd bovenaan het groen
eraf (dat verbrandt in de oven), maar houd het opzij voor de afwerking. Snijd 1⁄2 cm van de
onderkant. Haal het buitenste blad eraf als het beschadigd of vuil is.
Snijd de knol in dikke plakken van ongeveer 1 cm. De steelaanzet mag je eraan laten, dat houdt de
bladeren samen. Wrijf ze goed in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste ovenschaal. Kruid met
zout en peper. Zet de schaal 40 minuten in de oven.
Halveer de tomaatjes, leg ze dicht bij elkaar op een bord met de gesneden kant naar boven. Kruid
met fl ink wat gedroogde tijm en een beetje zout en peper. Giet er nu in een dunne straal olijfolie
over. Let erop dat ook de tijm onder de olie zit. De laatste 15 minuten van de gaartijd leg je de
tomaatjes tussen de venkel.
Werk af met verse tijm en wat plukjes van het groen van de venkel. Lekker bij vis.

Mie wokschotel met paksoi (4 personen) smulweb
Ingrediënten: 250 g Chinese eiermie, 1 struik paksoi, 1 rode paprika, 1 ui, 4 el zonnebloemolie, 180
g tofuroerbakreepjes pittig, 50 ml ketjap manis, 4 el seroendeng (kokos-pindamengsel)
Bereiding : Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak
de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in halve
ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en tofu 2 min.
Schep de paprika en paksoi door de tofu en bak 3 min. mee. Warm de ketjap 1 min. mee. Schep de
mie door het groentemengsel en roerbak 1 min. Verdeel de mie over de borden en bestrooi met seroendeng.