Gebruikerslogin

Akkerweetje 13/10/2020 - Toekomst Zaaien UITGESTELD

Toekomst Zaaien UITGESTELD naar 24 oktober.

Onder voorbehoud van Corona maatregelen.

We houden jullie op de hoogte via Akkerweetje en sociale media.


NIEUWS

Beste klanten,

na de oogstdag, moeten we helaas ook Toekomst Zaaien uitstellen. De spelt moet worden gezaaid op het perceeel waar dit jaar de aardappelen staan, … en ze staan daar nog. Eerst was het te droog om aardappelen te oogsten, en toen was het opeens te nat. Het is ook altijd wat. We stellen uit naar zaterdag 24 oktober (onder voorbehoud van Corona maatregelen). We houden jullie op de hoogte via het Akkerweetje en onze sociale media kanalen.

Vorige zaterdag ging onze hoevewinkel weer open. Helemaal Coronaproof met een nieuwe toog, winkelmandjes, plexiglas en een veilige wachtruimte. Vanaf nu kan je weer alle producten gewoon komen kopen in de winkel. Maximaal 3 volwassenen kunnen tegelijk winkelen. Een winkelmandje is verplicht. Als er geen mandje is kan je wachten in onze veilige wachtruimte mét lectuur en een theetje. Kom zeker eens kijken.

De openingsuren van onze hoevewinkel:

  • dindsag: 14u-18u
  • woensdag: 14u-18u
  • zaterdag: 9u-14u


Vanaf deze week vinden jullie een nieuwe lijst bij de pakketten. De overgang naar het nieuwe systeem is volop bezig. De lijst is nog niet alfabetisch, wekelijks volgt een update.

We namen vorige week afscheid van Lotte en Marie. Twee waardevolle krachten die heel wat vreugde brachten in ons team. Lotte gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen en Marie begint aan haar tweede Landwijzerjaar met een nieuwe stageplek. We dronken (op afstand) een laatste glas op hun mooie tijd hier en wensten hen veel succes met de toekomst.

Vorige week woensdag was er ook nog Collegiale Toetsing. Dat is de tweejaarlijkse uitwisseling tussen biodynamische bedrijven, voor het DEMETER keurmerk. Naast een controle door de certificieringsorganisatie is dit een tweede toetsingsinstrument van DEMETER. De bedrijven bezoeken, bevragen en adviseren elkaar. Telkens een boeiend en inspirerend moment. Het resultaat van de Collegiale Toetsing wordt telkens in beeld gebracht op een poster. Je kan die komen bekijken in de hoevewinkel. Zo kan elke klant mee volgen.

Groet, Ruben

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  oxhella wortel, romanesco, sla, knolselder met loof van De Kollebloem (VROENTE), winterpostelein van De Zonnekouter (VROENTE)
Tussen pakket:  oxhella wortel, spitskool rood, sla, knolselder met loof van De Kollebloem (VROENTE), warmoes van De Zonnekouter (VROENTE), puntpaprika van Ourobouros, kervel van Groenlof
Groot Pakket:  oxhella wortel, spitskool rood, sla, knolselder met loof van De Kollebloem (VROENTE), warmoes, tomaat van De Zonnekouter (VROENTE), kervel van Groenlof
Borstvoedingspakket: oxhella wortel, mosterdblad, sla, knolselder met loof van De Kollebloem (VROENTE), warmoes van De Zonnekouter (VROENTE), puntpaprika van Ourobouros, bataat van Groenlof
Gemengd pakket: oxhella wortel, romanesco, sla van De Kollebloem (VROENTE), appels, peren van Billens
Fruitpakket: appels, peren van Billens, bananen en granaatappel van Sinature

Recepten

Zijdezachte knolseldersoep (Uit: De Herbatheek)
Ingrediënten: 2 kleine knolselder, 2 rode uien, 1 prei, 1 el sesamolie, 1 l havermelk, tamari, 1 kl (groene) currypoeder, 250 ml kokosmelk.

Bereiding: schil de knolselder en snijd ze in blokjes. Schil de uien en snijd in vieren. Was de prei, snijd in schijfjes. Doe de sesamolie in een snelkookpan.
Fruit de uien en de preiringetjes. Voeg de blokjes knolselder toe samen met de liter havermelk en een flinke scheut tamari (gefermenteerde soja, geeft een zoute smaak). Strooi de (groene) currypoeder hierover en sluit het deksel van de pan. Laat 25 minuten stomen. Laat daarna de druk van de pan, doe het deksel open. Mix alles met de staafmixer nadat je de kokosmelk hebt toegevoegd.
Tip: knolselder is rijk aan vitamine K, die je nodig hebt voor gezonde beenderen.
Tip voor klanten met borstvoedingspakket: Als witte wortelgroente is het zeer goed voor het stimuleren van de borstvoeding.

Posteleinstamppot (van onze Nederlandse vrienden)

Ingrediënten: 1 bussel postelein, 1 ½ kg aardappel, zout, 1 à 2 dl kokende, melk, of de jus, van het vlees, boter

Bereiding: Kook de aardappelen in ongeveer 20’ gaar. Maak de groente schoon en kook de laatste 10’ de postelein met de aardappelen mee. Giet zo nodig wat van het kookvocht af. Stamp de aardappelen en de groente met jus en/of wat melk en een klontje boter vlug dooreen.