Gebruikerslogin

Akkerweetje 13/07/2020 - Winkel vakantie - Webshop & Pakketten gaan door

Onze winkel is nog 1 dag open (Zaterdag 18/07) en gaat dan een weekje op vakantie!

  • De winkel is gesloten van 20/07 tot en met 26 juli.
  • Vanaf dinsdag 28 juli weer paraat!

De webshop blijft wel beschikbaar!

De pakketten worden ook op 21 juli geleverd.

  • voor afhaalpunten die gesloten zijn werden alternatieven voorzien
  • Heb je zelf vakantie? Geeft het door via www.kollebloem.be/vakantie


NIEUWS

Beste klanten,

Na een lange tijd van droogte hebben we de voorbije weken toch wat regen gekregen die als goud uit de hemel viel. Zeker voor de groentjes op het veld was het welkom. Je zou haast denken dat de regen het ook druk had de laatste weken  om rond te komen om elk stukje aarde te voorzien van het nodige water. 

Net als voor iedereen waren het op de boerderij vermoeiende weken, maar we komen beetje bij beetje op adem. Hier en daar een weekje verlof zal voor iedereen op de boerderij meer dan welkom zijn. Het zal deugd doen om samen met het gezin of vrienden er eens tussen uit te zijn. 

Met het nog steeds groeiende aantal pakketten heb ik elke dinsdagmorgen mijn handen vol. Ik moet me reppen om op tijd klaar te zijn voor mijn zoon Robin aankomt om aan zijn ronde te beginnen. Zodat uiteindelijk ieder van jullie toch nog mooi op tijd zijn pakket kan ophalen.

Fijne groetjes, Geert, ook wel: De Pakkettenman genoemd.

Gedicht: De pakkettenman van Pollare

De pakkettenman heeft een hoofd als een rodekool .
Zijn ogen zijn twee uitjes.
Zijn oren zijn groene  spruitjes.
Zijn neus is een paprika uit het verre Afrika.
Zijn mond is een banaan met het prijskaartje nog aan.
En zijn buik is een pompoen.
En zijn armen van opzij.
Die zijn allebei van prei.
Zijn benen zijn van penen.
En van knoflook zijn zijn tenen.

Met een lach en een (traan) is het steeds fijn om op de boerderij te zijn .

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Eikebladsla, Courgetten Groen van De Kollebloem (VROENTE), princessenboontjes van Sinature, Warmoes, Nieuw Zeelandse spinazie van Ourobouros (VROENTE)

Tussen pakket:  Eikebladsla van De Kollebloem (VROENTE), Princesseboontjes van Sinature, Warmoes, Nieuw Zeelandse spinazie van Ourobouros (VROENTE), Roodlof rond van Groenlof, Broccoli, Tomaat van Sinature

Groot Pakket:  Eikebladsla van De Kollebloem (VROENTE), Princesseboontjes Sinature, Warmoes, Nieuw Zeelandse spinazie van Ourobouros (VROENTE), Roodlof rond van Groenlof, Broccoli, Tomaat van Sinature

Borstvoedingspakket:  Eikebladsla, Gele Biet van De Kollebloem (VROENTE), Princesseboontjes van Sinature, Warmoes, Nieuw Zeelandse spinazie van Ourobouros (VROENTE), Roodlof rond van Groenlof, Tomaat van Sinature

Gemengd pakket:  Eikebladsla, Gele Biet van De Kollebloem (VROENTE), Nieuw Zeelandse spinazie van Ourobouros (VROENTE), pompelmoes, appels van Sinature

Fruitpakket:  druiven wit van Biofresh, rode bes van Ourobouros (VROENTE), appels, Meloen Piel De Sapo van Sinature

Recepten

Nieuw-Zeelandse spinazie met yoghurt

Ingrediënten: 500 gram verse spinazie, 1 fijngesneden ui, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 5 dl. yoghurt, 2 el. olijfolie, versgemalen zwarte peper, zout naar behoeven

Bereiding: Fruit de ui 3 minuten in hete olie. Voeg spinazie toe en laat deze met de deksel op de pan gaar worden. Voeg zo nodig wat water toe. Laat de spinazie afkoelen, snij hem klein, roer er de yoghurt, knoflook, peper en zout door en serveer als koude salade

Verse boontjes op zijn Italiaans:

Ingrediënten: 400gr dunne prinsessenboontjes, 2 sjalotjes, 6 gedroogde tomaten, 16 zwarte olijven, 200gr mozarella, 4 takjes verse oregano, 2 takjes bonenkruid, 2 el vinaigrette, 1 el olijfolie

Bereiding: Maak de boontjes schoon, maar breek ze niet. Stoom de boontjes beetgaar. Snipper intussen de sjalotjes en de gedroogde tomaten. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalot samen met de kruiden ( verwijder de stengels) en de tomatensnippers. Voeg de beetgare, warme boontjes vervolgens bij de sjalot met tomaat. Roer ook de olijven en de vinaigrette bij de groenten en laat het geheel nog even zachtjes doorwarmen. Snij intussen de mozarella  in kleine dobbelsteentjes. Schep de groenten op een serveerschotel of op de borden en bestrooi met de kaas. Serveer warm