Gebruikerslogin

Akkerweetje 12/06/2018 - Crowdfunding 129% - St-Jansviering

Crowdfunding Kollebloem Boek: 129%

Dankjewel aan iedereen voor de bijdrages aan de crowdfunding! 

Alle bijdragen werden keurig bijgehouden door Ulule. We zorgen ervoor dat alle 'rewards' goed terecht komen.

Een bijzondere dankjewel aan Jo en Annelies, depothouders die de crowdfunding hebben opgezet en opgevolgd voor ons.

We gaan heel hard ons best doen om er een prachtig boek van te maken. Jullie horen er meer over na de zomer!

Zondag 24 juni: Sint-Jansviering

Zoals elk jaar vieren we ook dit keer in juni het Sint-Jansfeest op de boerderij, samen met de antroposofische vereniging.

Dit keer met bijzondere aandacht voor de preparaten. Wie dit wil leren kennen en deel wil nemen aan het feest, kan zich nog inschrijven.

Alle info vind je hier: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/sint-jansviering

 

Nieuws

Beste klanten,

Zaterdag hadden we onze handen en harten vol met onze jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en Papaverleden bijeenkomst. Sinds dit jaar doen we dat op één dag omdat het ons een weekend spaart.  

Uiteindelijk gaat het om een apart  gedeelte cijfer uitwisseling gevolgd door gezamenlijke informatie en verhalen. Dat is perfect gelukt  dankzij Ruben. Zeker voor herhaling vatbaar.

Daarna hadden we Dirk Govaerts, onze intervisiebegeleider, gevraagd om te vertellen over de begeleiding die hij maandelijks met onze Kollebloemen doet.  Bijzonder hoe concreet dit werd door met al onze bezoekers intervisie werk te oefenen op het veld, met onze boer Manuel. 
We rondden af met een feestelijk maaltijd om de mensen te danken die ons zo warm ondersteunen, geestelijk en financieel. Zonder hen kunnen we het niet.

De energie bleef stromen en de bezoekers maar toekomen. Apart hoe Antoine en ik in de running bleven tot laat . Op het einde van de dag kreeg ik een bericht van één van de meest volgeboekte vergadermensen,…..dat dit wel de mooiste vergaderdag was van zijn leven.

Dan ga ik de nacht in met een groot gevoel van dank, een zachte trots, en een pak geestelijke voeding voor mijn ziel. 
En zo begon ‘vaderdag’, en een gelukszalig gevoel omdat we 93 % van het eindresultaat halen om ons boek te financieren. Nog 6 dagen te gaan! Als jullie dit lezen is er heel veel kans dat we helemaal zijn aangekomen.
We bundelen onze gedragenheid en gaan stille voort zoals we bezig zijn.

Vrijdagavond namen we afscheid van onze jonge Frederik Van Iseghem die, even lang als onze Manuel, 5 jaar gewerkt heeft op de Kollebloem. Frederik zocht ons op 13 – 14 jaar op om hier zijn passie te mogen experimenteren. Hij heeft intussen zijn landbouwschool tot 18 jaar afgerond en gaat nu verder het leven in, op zoek naar zijn uiteindelijke levensopdracht.

Onze Manuel die laten we niet los, hij gaat hoe langer hoe mooier krachtig en met volle overtuiging door, maar één ding is zeker, ze zijn samen gegroeid, ontwikkeld en hebben het goed gedaan! 

We danken Frederik voor zijn prachtige bijdrage de voorbije 5 jaren en wensen hem alle succes voor de nieuwe toekomst. Maar….zei hij er vrijdag bij: ik neem geen afscheid, ik kom nog langs om te helpen waar nodig.

Prijs de dag niet voor het avond is, ….maar intussen is het laat geworden en voelt het fijn deze schoonheid met jullie te mogen delen, voldoen van al dat goede.

 

Leen

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 1: 6-10 augustus. Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-1

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Eikebladsla, Melde van De Kollebloem (Vroente), Bosbiet van De Zonnekouter (Vroente), Courgette van De Wassende Maan, Komkommer van Bio Brugs Ommeland.
Tussen pakket: Eikebladsla, Warmoes van De Kollebloem (Vroente), Bosbiet De Zonnekouter (Vroente), Courgette van De Wassende Maan, Komkommer en tros tomaten van Bio Brugs Ommeland, Broccoli van Biofresh.
Groot Pakket: Eikebladsla van De Kollebloem (Vroente), Bosbiet De Zonnekouter (Vroente), Courgette van De Wassende Maan, Komkommer en tros tomaten van Bio Brugs Ommeland, Broccoli van Biofresh.
Borstvoedingspakket: Eikebladsla, Hertshoornweegbree, Peterselie en warmoes van De Kollebloem (Vroente), Bosbiet De Zonnekouter (Vroente), Courgette van De Wassende Maan, Komkommer en tros tomaten van Bio Brugs Ommeland.
Gemengd pakket: Andijvie, Eikebladsla van De Kollebloem (VROENTE), Bosbiet Rood van De Zonnekouter (VROENTE), Aardbeien 250 gr van Daniël Vandevoorde, bananen van Biofresh.
Fruitpakket:  Bananen, kiwi, perzik geel, sinaas gewoon van Biofresh.

 

Recepten

Bosbiet met feta. 4 Personen (lekkernassuh.org)
Ingrediënten: 2 zomerbietjes (bosbiet) met loof, Olie, 2 tenen knoflook, 200 gram fetakaas
Bereiding: Snijd de steeltjes en het loof van de bieten en bewaar ze. Kook de bieten in ongeveer 20 minuten gaar. Ze zijn gaar als je er makkelijk in kunt prikken. Laat ze wat afkoelen. Was de bladeren en steeltjes en snijd ze in stukjes. Haal het velletje van de bietjes (kijk uit wat je hierna aanraakt, want je handen worden hier erg rood van). Snijd de bieten en de feta in blokjes. Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook. Voeg de bladeren en steeltjes toe en laat het even smoren. Voeg de bieten en fetakaas toe en verwarm het geheel. Lekker met gebakken aardappelen.

Salade met rood eikenbladsla, lauwwarme peer, verse geitenkaas en balsamico dressing. 4 personen (Biobudget.nl)
Ingrediënten: 1 kropje eikenblad sla, paar bladeren Romaanse sla, 1/2 komkommer, gewassen en in dunne plakjes, 2 peren, 125 gram verse geitenkaas, klein handje tuinkers of andere kiemen, 4 el balsamico, 10 el olijfolie, 1 tl mosterd, zout, peper, 1 el vloeibare honing, eventueel een paar eetbare bloemen, zoals viooltjes of Oostindische kers.
Bereiding: Was de eikenbladsla en Romaanse sla en droog deze in een slacentrifuge of leg voorzichtig te drogen op een schone theedoek. Scheur de beide slasoorten in kleinere delen. Meng deze samen met de plakjes komkommer in de saladeschaal. 
Schil de peren en ontdoe ze van hun klokhuis. Snijd de peren in 8 partjes. Verhit 2 eetlepels olie in de grill- of koekenpan. Bak hierin de partjes peer snel om en om tot ze lichtbruin zijn gekleurd. Zet opzij om wat af te koelen. Verdeel de zacht geitenkaas over de salade. Verspreid hier de tuinkers of kiemen over. Roer in een kommetje met een kleine garde of vork de mosterd, balsamico azijn, de honing, wat zout en peper en de olijfolie tot een samenhangende vinaigrette. Serveer samen met de eetbare bloemen en geniet!