Gebruikerslogin

Akkerweetje 11/12/2018 - Bestel je bio rundsvlees en maak je Kerstmenu extra bio!

TIP: Je feestmenu aan het opstellen en nog ruimte voor een stukje vlees? Bestel dan nu je pakket Bio rundsvlees en maak je feesttafel extra bio dit jaar. https://www.kollebloem.be/bestelformulier-vlees
Zin in nog meer bio? Er zijn heel wat feestelijke groentjes te verkrijgen in onze hoevewinkel. Van veldsla tot aardpeer en bietjes, laat je inspireren voor een kleurrijke feestdis!

Let wel op, wij nemen even vakantie tijdens de Kerstperiode. Op voorhand bestelde pakketten bio rundsvlees worden afgehaald op zaterdag 22/12 van 9-14u in de hoevewinkel bij Shari.
Daarna sluiten we de deuren. We verwelkomen je graag opnieuw voor een nieuwjaarsgroet en drankje vanaf zaterdag 5/1.

Hou de Kollebloem in gedachten als je nog op zoek bent naar een geschikt cadeautje onder de Kerstboom.
Graag een Kollebloemboek of cadeaumand met bio producten in een feestelijk kleedje? Laat het ons weten en wij zorgen er voor!
https://www.kollebloem.be/boek
https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/cadeaumand


Nieuws

Beste klanten,

Vorige week brachten we Jozefien naar het slachthuis. Dit was de eerste keer dat we dit deden, dus het was heel spannend. Alles verliep heel vlot en Jozefien zelf was de hele tijd heel rustig. Het deed me toch wel wat om haar af te zetten, maar dit hoort er bij als boer.

Binnenkort kunnen jullie dus genieten van een stukje duurzaam vlees. Duurzaam in die zin dat het vlees ontstaat uit het benutten van de afvalstromen hier op De Kollebloem.
De koeien grazen op een paar stukken weide die te nat zijn om iets anders te telen dan gewoon gras. Daarnaast benutten we op die manier ook onze grasklaver die in onze teeltrotatie zit van de groenteteelt. Verder krijgen de koeien ook het afval van de groenten of groenten die niet geschikt zijn voor consumptie.
Het is duidelijk dat wij alleen maar biodynamische koeien hebben. Wie dus kiest voor het vlees van onze koeien, weet dat hij een eerlijk en duurzaam stukje krijgt.

Misschien nog een tip voor de komende feestdagen? Een pakket vlees (5 of 10 kilogram) op voorhand te bestellen via: https://www.kollebloem.be/bestelformulier-vlees of via mail naar lindsay@kollebloem.be. Alles wordt vacuüm verpakt en diepgevroren per portie. Je kan je pakket afhalen op zaterdag 22 december van 9-14u in onze hoevewinkel. Daarna sluiten we even de deuren. Van maandag 24/12/2018 tot en met vrijdag 4/12/2018 is de winkel gesloten. We leveren in die twee weken vakantie ook geen pakketten. Hoe we dit oplossen vind je hier: https://www.kollebloem.be/kerstvakantie-2018-pakket-winkel
We leveren een extra groentepakket op dinsdag 18/12 en een extra droogwarenpakket op dinsdag 15/01/2019. Wil je liever zelf vakantie nemen in die periode, geef dan je verlof regeling door via deze link: https://www.kollebloem.be/vakantie.

We wensen jullie alvast een gezellige tijd toe.

Groetjes
Manuel

Aankondigingen

Werkkalender: De Werkkalender voor 2019 is vanaf nu te verkrijgen bij Shari in de winkel.https://www.kollebloem.be//hoevewinkel/zaaikalender

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek Of via mail naar lindsay@kollebloem.be

Kollebloemfuif: Op 2 maart gooien we opnieuw de beentjes los! Place to be: Wattenfabriek Herzele. Info en kaartenverkoop volgen later. Hou de datum alvast vrij in jullie agenda!

Kerst cadeaumand: Bestel je cadeaumand, kies zelf het gewenste bedrag en Shari zorgt voor een uniek bio  geschenk. https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/cadeaumand

Bio Rundsvlees: Bestel je pakket biorundsvlees, vacuüm verpakt en diepgevroren in samenwerking met slagerij De Boom. Af te halen op 22 december bij Shari in de winkel. Pakketten van 5 of 10kg, op voorhand te bestellen via: https://www.kollebloem.be/bestelformulier-vlees

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Aardpeer Geel, Romanesco van De Kollebloem (VROENTE), Rammenas van Ourobouros (VROENTE), Raapsteel mizuna, waswortel van Bio Brugs Ommeland
Tussen pakket: Rammenas, Romanesco, Aardpeer Geel van De Kollebloem (VROENTE), Warmoes Gekleurd, waswortel, Raapsteel mizuna van Bio Brugs Ommeland, chicorei catalogna van Groenlof
Groot Pakket: Aardpeer, Romanesco van De Kollebloem (VROENTE), Rammenas van Ourobouros (VROENTE), Raapsteel mizuna, Warmoes Gekleurd, waswortel van Bio Brugs Ommeland, chicorei catalogna van Groenlof
Borstvoedingspakket: Romanesco van De Kollebloem (VROENTE), Raapsteel mizuna, Warmoes Gekleurd, waswortel en Groenlof van Bio Brugs Ommeland, chicorei catalogna van Groenlof, Koriander van Groenlof
Gemengd pakket: Aardpeer, Romanesco van De Kollebloem (VROENTE), andijvie van De Zonnekouter (VROENTE), appels en peren van Billens
Fruitpakket: Appels en peren van Billens, bananen van Biofresh, kiwi van Biofresh, pompelmoes van Biofresh

Recepten

Aardpeer met prei en notensaus (eva vzw) 4 personen
Aarpeer kan je gebruiken als aardappel maar ze zijn wel zoeter van smaak.
Ingrediënten:  300 g aardperen,  1 bussel preien,  4 el olie, 1 el hazelnoten, ruidenzout
Bereiding: Schrob de aardperen schoon en snij ze in plakjes. Was de prei en snij hem in ringen. Stoom beide groenten gaar. Hak de noten grof. Verwarm de olie op een zacht vuurtje. Voeg de gehakte noten bij de olie en laat ze enkele minuten mee verwarmen. Breng de saus op smaak met het kruidenzout. Schenk de saus over de groenten.

Risotto met romanesco en tijm (Njam) 4 personen
Ingrediënten: 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 kleine romanesco (of gewone bloemkool), 5 takjes tijm, 1 klein bosje peterselie, 1 l kippen-of groentebouillon, 350 g arboriorijst of andere risottorijst, 200 ml droge witte wijn, 4 el geraspte Parmezaanse kaas, 25 g boter, 200 ml olijfolie, versgemalen zwarte peper - zout
Bereiding: Snijd de uien en knoflook heel fijn. Rasp twee eetlepels van de topjes van de romanesco fijn en houd apart.Snijd de rest van de bloemkool grof. Voeg de bloemkool, drie takjes tijm en de bouillon toe aan de uien. Breng de ‘soep’ aan de kook, verwijder de tijm en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de staafmixer de peterselie met de olijfolie en wat zout. Verhit een koekenpan met twee eetlepels van de olie en voeg de rijst toe. Laat de korrels glanzen en bijna opspringen uit de pan. Voeg dan de wijn toe, roer en laat verdampen. Schep met een soeplepel nu steeds beetje bij beetje de bloemkoolsoep door de risotto tot ze is opgenomen en roer constant. Herhaal dit ongeveer 18 minuten tot de risotto gaar maar al dente is. De risotto moet vochtig en romig zijn.Roer aan het einde de parmezaan en naar smaak de peterselie-olie door de risotto. Rits de blaadjes van de overgebleven tijm. Bestrooi de risotto met tijm, geraspte romanesco en werk af met een extra scheutje peterselie-olie.
Gisteren getest en goedgekeurd door Lindsay ;-).