Gebruikerslogin

Akkerweetje 11/09/2018- Kom mee de toekomst zaaien op 6 oktober!

TIP: Kom mee de toekomst zaaien!

Over heel de wereld nodigen boeren klanten en sympathisanten uit om samen te komen zaaien in oktober. Toekomst zaaien vraagt aandacht voor de kwaliteit van zaden en de vrijheid om zaden te gebruiken en verder te veredelen.  

Wij zaaien spelt en laten je graag proeven van de oogst van vorig jaar.

Een warme oproep om mee te zaaien en te laten zien dat vrij en kwaliteitsvol zaaigoed belangrijk is.

Wanneer? zaterdag 6 oktober van 14u - 16u

Waar? De Kollebloem: Doornstraat 30 - 9550 Sint-Lievens-Esse

Meer info: www.kollebloem.be/toekomstzaaien

Inschrijven via: info@kollebloem.be

 

 


Nieuws

Beste klanten,

De grote zomer van 2018 is nog niet voorbij. Maar ondanks de zachte temperaturen, doet de herfst toch al zijn intrede op het veld.
Alle vruchtgewassen, zoals aubergine, tomaat, paprika en courgette hebben dit jaar bijzonder veel gegeven. Toch zien we dat deze stilaan op zijn einde lopen om plaats te maken voor nieuwe teelten.
Zo zijn we in blijde verwachting van enkele duizenden plantjes veldsla. Ook de winterpostelein en kervel zijn al gekiemd.

Verder wordt het op het veld tijd om de grotere teelten te oogsten. Pompoen, aardappel en bieten kunnen we al van het veld halen om dan op te slaan in onze bewaarruimte.
Ook de boerenkool en palmkool, als tropische herfstgroente, zijn oogstklaar en zullen binnenkort in jullie pakket te vinden zijn.
De vrijgekomen percelen kunnen daarna worden ingezaaid met groenbemester. Dit als soort van bescherming om de winter in te gaan.

Veel plezier met jullie groentjes,
Manuel


De bekoring van de zinnen
wordt nu herfstig getemperd.
In openbaring van het licht
mengen zich doffe nevelsluiers.
Ikzelf aanschouw in wijde ruimte
de herfst in winterslaap.
De zomer heeft zichzelf
aan mij gegeven.


Uit: ‘De cyclus weekspreuken’ van Rudolf Steiner

Aankondigingen

Toekomstzaaien:  Deze activiteit gaat door over de hele wereld en vraagt aandacht voor de kwaliteit van zaden en de vrijheid van zaden te gebruiken en verder te verdelen. Wees welkom op 6 oktober van 14-16u om mee spelt in te zaaien en te proeven van onze oogst van vorig jaar! Inschrijven via: info@kollebloem.be
Meer info: https://www.kollebloem.be/toekomstzaaien
Aanbod Yoga in de Yurt:
Maandag door Kathleen Laureyns: Vanaf 3 september 10 delige yoga reeks in de Yurt, wekelijks op maandagavond van 20.00u- 21.15u. 120 euro voor de volledige reeks, per les kan ook aan 14 euro. Yogamatje, meditatiekussen en dekentje zijn welkom. Meer info en inschrijving via: kathleen.laureyns@skynet.be
Dinsdag door Helga Wohlmutter: Ta-In-Yoga. Tweewekelijks op dinsdagavond van 19-20.30u, geen les in de schoolvakanties. Prijs voor hele schooljaar (18 lessen) 240 euro. Prijs voor 10 lessen 140 euro. Start op 11/09/2018. Meer info en inschrijving via: Hwohlmutter@gmail.com.
Woensdag door Claudia Schenkels: Vinyasa Yoga. Woensdagavond van 20u – 21.30u. Meer info via 0479/18.65.56

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Broccoli, Suikermais, Warmoes  van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof van Bio Brugs Ommeland, Wortelpeterselie van Koen Wyers
Tussen pakket: Broccoli, Gele Biet, Koolrabi, Warmoes van De Kollebloem (VROENTE), pijpajuin van De Wassende Maan, Komkommer van Ourobouros (VROENTE), Knolvenkel met loof van Bio Brugs Ommeland, Wortelpeterselie van Koen Wyers
Groot Pakket: Warmoes, Broccoli, Gele Biet van De Kollebloem (VROENTE), pijpajuin van De Wassende Maan, Komkommer van Ourobouros (VROENTE), Knolvenkel met loof van Bio Brugs Ommeland, Wortelpeterselie van Koen Wyers
Borstvoedingspakket: Paprika, Suikermais, Warmoes  van De Kollebloem (VROENTE),pijpajuin van De Wassende Maan, Komkommer van Ourobouros (VROENTE), Tomaten van Bio Brugs Ommeland, Knolvenkel met loof van Bio Brugs Ommeland
Gemengd pakket: Broccoli, Paprika, Warmoes van De Kollebloem (VROENTE), Appels Elstar , Peren nashi van Billens
Fruitpakket: Mango van Biofresh, appels Elstar, peren nashi van Billens, kiwibes van De Bezegaard - O'Bio

Recepten

Broccoli en preitaart (Njam)
Ingrediënten: 1 bladerdeegbodem, 4 stengels prei, fijngesneden, 1broccoli, in roosjes, 5 eieren
2,5 dl room, 200 g geraspte kaas (Oud-Brugge), 1 el vetstof
Bereiding: Laat de oven voorverwarmen op 180 °C. Bekleed een diepe, beboterde taartvorm met het bladerdeeg. Prik enkele keren met een vork in de bodem. Stoof de prei kort in de vetstof en breng op smaak met peper. Stoom de broccoliroosjes beetgaar. Verdeel de groenten over de taartbodem. Meng de eieren met de room. Voeg de kaas toe, breng op smaak met peper en nootmuskaat en giet over de groenten. Laat de taart in 45 minuten gaar worden.

Salade van gele biet en feta (rozemarijnkoken)
Ingrediënten: 2 grote of 3 kleine gele bieten, 200 g feta, 1 el hazelnootolie, 1 el appelazijn, zwarte peper uit de molen
Bereiding: Kook de bieten in hun schil tot ze van je vork afglijden als je erin prikt. Laat ze afkoelen en trek de kontjes en schillen eraf. Snij de bieten in blokjes. Snij ook de feta in blokjes. Klop de hazelnootolie met de appelazijn en de peper tot een gladde dressing. Meng de biet, fetablokjes en de dressing door elkaar. Zo simpel is het. Smakelijk!