Gebruikerslogin

Akkerweetje 1/10: Zaterdag 5-10 Dag van de Klant!

TIP: Op zaterdag 5 oktober vieren we de dag van de klant in onze hoevewinkel!

We verwennen alle bezoekers met een gratis doosje truffels van Belgische bio chocolatier Belvas.

 

De ideale gelegenheid om onze winkel eens te bezoeken en ons uitgebreid assortiment te leren kennen.

 

 

Openingsuren:

  • DI en WOE 14u- 19u

  • ZA: 9u – 14u (5/10 Dag Van de Klant)


Nieuws

Beste klanten,

de oogst springt bijna van het veld in jullie pakket. De broccoli is zo massaal en mooi aan het groeien dat we niet anders kunnen dan hem ook deze week aanbieden. We zijn er fier op hoe hij staat te pronken en blij dat hij ondanks de verschrikkelijk hete zomer het zo goed gedaan heeft. En dat zonder beregening (wij beregenen alleen in de serres), een pluim voor onze bodem en onze boeren die hem zo goed verzorgen al 30 jaar lang.

Het zijn wat rare weken, zo zonder Manuel en Leen en Antoine, maar we slaan ons er wonderwel door. Arne pakt de organisatie op het veld stevig vast met sidekick Lotte. Onze nieuwe krachten Koen en Koen en Marie en Marie (echt waar) doen ook geweldig hun best. Voor mij is het wat meer rondrijden, maar zo kom ik ook nog eens bij de collega’s van De Vroente en in onze prachtige restaurants. Er zijn er trouwens weer enkele nieuwe bij: La Promesse uit Aspelare en Eat Love Mercato (met zeezicht!) op de ajuinlei in Gent. Zeker een uitstapje waard!

Ik hoop op nog een paar mooie herfstdagen hier, laat het jullie smaken en tot volgende week!


Ruben

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Chioggia Biet, Gele Biet, Broccoli, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), andijvie, Radijs van De Wassende Maan

Tussen pakket: Chioggia Biet, Gele Biet, Broccoli, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Raapjes van Ourobouros (VROENTE), Koriander van Groenlof, andijvie, Radijs van De Wassende Maan

Groot Pakket: Chioggia Biet, Gele Biet, Broccoli, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Raapjes van Ourobouros (VROENTE), Koriander van Groenlof, andijvie, Radijs van De Wassende Maan

Borstvoedingspakket: Chioggia biet, Courgette, Gele Biet, Slamix (gemengde salade bussel), Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Andijvie, Radijs van De Wassende Maan

Gemengd pakket: Gele Biet, broccoli, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), Radijs van De Wassende Maan, appels en peren van Billens

Fruitpakket: peren conference, appels pirouette van Billens, kiwibes van De Bezegaard – O'Bio, mango, druiven italia van Biofresh

Recepten

Salade van gegrilde biet en blauwe kaas (Wat Koken We Vandaag)

Ingrediënten: 0,5 kg chioggia biet, geschild en in parten, 0,5 gele biet, geschild en in parten 6 el olijfolie, versgemalen peper, zeezout, 100 gram tuinerwten (vers of in bokaal), 1 el citroensap, 1 tl mosterd, ½ bosje dragon, 4 trostomaten, in parten, 50 gram hazelnoten, grof gehakt, 200 gram blauwe kaas

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de bieten in een braadslede om met 3 el van de olie en peper en zout naar smaak. Laat de bietjes in 30 min. gaar worden en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de erwtjes gaar in de op het pak aangegeven tijd. Klop een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de mosterd, wat fijngesneden dragon en peper en zout naar smaak. Schep de bietjes om met de erwtjes, de tomaten en de dressing. Bestrooi met de hazelnoten en geef er grof brood met blauwe kaas bij.

Warmoes carbonara (Keukenrevolutie)

Ingrediënten: 500 gr pasta, 100 gr parmezaanse kaas geraspt, 1 bussel warmoes, 3 teentjes knoflook in schijfjes, 1 ui gesneden, 2 eigeel, 200 ml room, peper, zout, 150 gr spek of tempeh bacon (of tempeh met shoju saus gebakken)

Bereiding: Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Zet een extra kom met gezouten water op voor de warmoes stelen, breng aan de kook. Snij ondertussen de warmoes. Haal de bladeren van de stelen en snij ze in chionade: rol de bladeren op tot rolletjes en snij dan in fijne reepjes. Was dit grondig onder koud stromend water. Doe een klontje boter in een diepe pan of kom en zet op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en de look toe en laat even zweten in de kom. Voeg het vlees of vleesvervanger toe en laat even bakken. Doe er dan de bladeren bij en laat slinken (ongeveer 5 à max. 10 min). Was de stelen en snij ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in het gezouten water. Giet af en voeg bij de blaadjes. Roer alles goed door elkaar en voeg de room toe. Laat de room een paar minuten inkoken. Kruid alles goed met peper en zout. Haal van het vuur en ro