Gebruikerslogin

Akkerweetje 10/07/2018 - Exclusief diner op De Kollebloem

5 augustus: Exclusief diner op De Kollebloem, bereid door chef Tina van Lepelblad.

Proef onze groenten op hun best, bereid door een top groentechef.

Op 5 augustus zijn er nog 5 diners voor 2 beschikbaar. Het diner kost 200 euro voor 2 personen.

Inschrijven en meer info via lindsay@kollebloem.be

Vorig akkerweetje gemist? Je vindt alle akkerweetjes online via www.kollebloem.be/akkerweetje


Nieuws

Beste klanten,

de kabouters.

Ze zijn op vakantie denk ik. En ze hebben al het water meegenomen om hun zwembad te vullen.

Onze laatste plantingen hebben het moeilijk. Sommige hebben net genoeg worteltjes gemaakt om wat dieper aan water te komen. Maar degenen die dat niet konden zijn verloren. Er ligt nog heel wat zaad in onze kast, te wachten op beter weer. Mooi weer zou nu betekenen: zachte regen, een hele tijd lang, zodat het goed kan doordringen in de bodem.

Aangezien er duidelijk geen kabouters zijn om beroep op te doen, zal ik aan jullie moeten vragen om de regendans in te zetten. Voor tips kan je ongetwijfeld terecht bij Manuel.

Zo zonder regen is het heel moeilijk boeren. Maar wij geven nooit op. En dankzij onze diversiteit in teelten is er ook altijd wel iets dat het goed doet. Onze kerstomaten beginnen te komen, de komkommerplanten geven veel vruchten, de aubergines zijn er dit jaar net zoals de kerstomaten in 3 soorten en de peterselie en de slaatjes in de serres geven wat ze kunnen. Toch kan het zijn dat we binnenkort wat minder mooie groenten krijgen. De kolen zullen wat kleiner zijn en zo kan er nog wel wat gebeuren. We hopen dat jullie hier begrip voor hebben. Wij doen maximaal ons best om er iets moois van te maken.

Verder hopen we op wat regen binnenkort. En dan kan er altijd nog een mooi najaar aankomen, je weet het nooit.

En toch is er ook nog 1 dag waarop we liever geen regen willen, en dat is 26 augustus, onze Open Deur Dag. Naar jaarlijkse traditie kan je hier dan weer op bezoek komen voor rondleidingen, lekker eten op de middag en een gezellig terras. Onze hoevewinkel is dan extra open. Voor iedereen de ideale gelegenheid om ons bedrijf te leren kennen.

Vrolijke, doch droge, groeten,

Ruben

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-2
OPEN DEUR DAG: 26/08/2018 meer info volgt

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: courgetten, tuinbonen, venkel van De Kollebloem (De Vroente), busselwortel van De Zonnekouter (De Vroente), warmoes van Ourobouros (De Vroente).
Tussen pakket: courgetten, komkommer, venkel van De Kollebloem (De Vroente), busselwortel van De Zonnekouter (De Vroente), bloemkool van Groenlofhof, warmoes van BBO
Groot Pakket: aubergines, courgetten, komkommer, venkel van De Kollebloem (De Vroente), busselwortel van De Zonnekouter (De Vroente), sla van Ourobouros (De Vroente), warmoes van BBO
Borstvoedingspakket: aubergines, courgetten, komkommer, venkel van De Kollebloem (De Vroente), busselwortel van De Zonnekouter (De Vroente), sla, warmoes van Ourobouros (De Vroente)
Gemengd pakket:  komkommer, rabarber, zwarte bes van De Kollebloem (De Vroente), busselwortel van De Zonnekouter (De Vroente), sla van Ourobouros (De Vroente)
Fruitpakket: rabarber van De Kollebloem (De Vroente), avocado, duiven blauw Puglia, sinaas van Biofresh

Recepten

Geroosterde Worteltjes met tijm en ahornsiroop (lekkergezond.be)
Ingrediënten: een bussel jonge wortelen, 3 el ahornsiroop, 2 el olijfolie, 6 takjes verse tijm, , 1 snufje grove zeezoutvlokken
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Schraap de wortelen goed schoon met de scherpe kant van je mes. Het bovenste stukje groen mag je eraan laten zitten, je kunt het loof gewoon eten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de worteltjes hier om en om op, zodat ze als puzzelstukjes bijna in elkaar schuiven. Zo verspil je zo min mogelijk ahornsiroop. Besprenkel de wortelen nu met ahornsiroop en olijfolie. Rits de blaadjes tijm van de takjes en strooi driekwart over de worteltjes. De rest houd je achter de hand. Gril nu de wortelen in een halfuur mooi krokant in de oven. Besprenkel ze voor het serveren eventueel met nog wat extra ahornsiroop, het laatste beetje tijm en de zeezoutvlokken.

Warmoes op Griekse wijze (www.diepenboomgaard.be)
Ingrediënten: 600g warmoes, 3 tenen look, 3 blaadjes salie, 400g tomaat (vers of 1 blik), olijfolie
10 olijven, 100ml yoghurt
Bereiding: Snij de groente in stukjes en kook of stoom ze gaar. Laat de geperste look en de salie even aanfruiten in de olie en voeg er dan de tomaten, groente en olijven aan toe. Laat nog ongeveer 10' sudderen en voeg voor het opdienen de yoghurt toe.