Gebruikerslogin

Akkerweetje 10/03/2020 - Pakketten gaan door - Winkel open - Boek zelf je gastentafels

De Corona maatregelen hebben voorlopig geen impact op onze pakketten. Wel soms op de inhoud van het pakket (aanvoer uit Italië en Spanje: sinaas, kiwi, ...). Afhaalpunten blijven open (behalve In De Maeltydt, klanten zijn verwittigd).

Onze hoevewinkel blijft gewoon open dit weekend en de komende weken. Gelieve ook t.a.v. onze winkeliers de voorzorgsmaatregelen rond besmetting te volgen.

De gastentafels van 21 maart worden helaas wel geannuleerd.

Wie interesse heeft kan vanaf nu ook zelf een avond gastentafels boeken vanaf 6 personen, op een door jou gekozen datum.
Info en reservatie via hoevetoerisme@kollebloem.be
Reservaties zijn mogelijk zodra de maatregelen ivm Corona dit toelaten.


NIEUWS

Liefste klanten,

vandaag vervloek ik het schrijven van een akkerweetje,
ik heb niet veel inspiratie,
en de zon schijnt, ...

Achter het raam is het vooralsnog warmer dan buiten,
maar toch,
de lente roept, 
de goesting naar de tuin is gigantisch.

Onze boeren zitten volop in het planten en zaaien. Ik kon de geplante koolrabi in de dichtstbijzijnde serre slechts vanop afstand bewonderen, ...

Ik kijk smachtend naar het nieuwe assortiment bloem- en groentezaden in onze winkel. Het KRIEBELT (de ontluikende kracht van de natuur is overweldigend), zeker op zo’n mooie dag als deze.

Een tijd geleden kon ik me niet meer inhouden en schuurde het terras van de winkel volledig mos-vrij. Zelfs bij kouder weer krijg je dan in bezweette T-shirt een pre-zomer gevoel. Al moest ik dan nog drie stormweekends wachten vooraleer ik ook de nieuwe tafeltjes buiten durfde te zetten. Maar ook deze staan ondertussen paraat. Dus jullie kunnen vanaf nu genieten van een sapje of hapje op ons terras, zonder gevaarlijke slippartijen.

Vorig weekend hebben we ons lijf nog eens volledig omgezwierd op het dansfeest.

Al wie erbij was kan beamen dat dat opnieuw een feestje was om U tegen te zeggen. Het blijft echt wel één van de hoogtepunten om jaarlijks naar uit te kijken.

Kortom, wij zijn helemaal opgewarmd!
Dus kom maar op zon!!
Mijn armen staan wagenwijd open om je te ontvangen!!!

Shari

...en uit de inspiratieloosheid is dan toch wonderwel een akkerweetje ontsproten ;) Het blijft me steeds een mysterie hoe dat werkt.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Prei, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Wortel Kleurmix van Groenlof, Bleekselder van Biofresh

Tussen pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Wortel Kleurmix van Groenlof, Savooi Kool, komkommer van Bio Brugs Ommeland, Bleekselder, Courgetten Groen, andijvie van Biofresh

Groot Pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Wortel Kleurmix van Groenlof, Savooi Kool van Bio Brugs Ommeland, Bleekselder, Courgetten Groen, andijvie van Biofresh

Borstvoedingspakket: Kervel, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert

Wortel Kleurmix van Groenlof, Bleekselder, Courgetten Groen, andijvie, Suikermais van Biofresh

Gemengd pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Wortel Kleurmix van Groenlof, appels, peren van Biofresh

Fruitpakket:  appels, peren, avocado, bananen, blauwe bosbes van Biofresh

Aardappelpakket:  Sevilla van Pomona (via onze ex-stagiair en pakkettenmaakster Stephanie De Caluwé)

Recepten

Witloofsalade met veenbessen en amandelen (biomijnnatuur.be)

Ingrediënten

Salade:75 g rietsuiker, 1 tl gember, geraspt, 140 g veenbessen (vers of diepvries), 30 g blanke amandelen, grof gehakt, 4 witloofstronken, in reepjes, 2 stengels bleekselderij, in reepjes.

Vinaigrette: sap van 1/2 limoen, 2 el honing, sap van uitgelekte, ingekookte veenbessen, 100 ml olie (plantaardige), peper en zout

Bereiding: Breng de suiker, de gember en de veenbessen in een steelpan aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes sudderen. Giet het overtollige sap af en bewaar het. Rooster de amandelen in een antikleefpan goudbruin. Zet apart. Mix het limoensap, de honing en de helft van het uitgelekte ingekookte veenbessensap. Giet beetje bij beetje al kloppend de olie erdoor. Kruid met peper en zout. Meng in een slakom het witloof, de bleekselderij, de veenbessen en amandelen door elkaar. Besprenkel met de vinaigrette. 

Tip: Lekker als voorgerecht met gerookte kalkoen of makreel.

Stamppot met andijvie (biomijnnatuur.be)

Ingrediënten: 1 krulandijvie, 1 kg zachtkokende aardappelen, 2 el mosterd, 100 g zachte schimmelkaas, schaap of geit, 2 el zure room, peper en zout

Bereiding: Schil de aardappelen, kook ze gaar en hou ze warm. Maak de andijvie of de raapsteeltjes schoon en blancheer ze heel even in kokend, gezouten water. Laat ze goed uitlekken en hak ze grof. Prak de aardappelen (niet te fijn) met de mosterd en zure room. Schep de verkruimelde schapenkaas eronder samen met de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Ook lekker met spek erbij.