Gebruikerslogin

Akkerweetje 09/01/2018 - De Kollebloem op tv

Tip: aan iedereen eerst en vooral onze beste wensen voor 2018.


Nieuwjaarswens

"Dat zielenkiemen lichtend wortel mogen schieten in 2018." vrij naar Rudolf Steiner.

Nieuws

Beste klanten,

Graag starten we dit  akkerweetje met een stukje uit het boek van Michiel Rietveld, houden van sterren en planeten… omdat Antoine en ik ons daardoor geraakt voelen.

Aan den lijve heb ik ervaren dat het werken met anderen een offer vraagt. Dat je jouw enthousiasme en jouw initiatiefkracht ergens buiten je moet plaatsen zodat anderen zich met hun enthousiasme aan jou initiatief kunnen ontwikkelen. Ook door fouten te maken.

Wie kent het niet : ‘Ikzelf had het sneller en beter gedaan. Laat mij het maar doen.’

Een demotiverend en afhakend proces zet dan al gauw in bij nieuwkomers.

Is het een makkelijk verstandsoffer?  Nee, offeren doet altijd pijn: het vraagt  een vorm van lijden. Maar het komt de duurzaamheid van het idee, het initiatief ten goede.

Veel prachtige initiatieven gingen teloor doordat met het uitblussen van de initiatiefkracht, het initiatief eindigde. Conclusie: ontwikkelen  heeft met  offeren te maken.

Dus mocht een lezer eens in zichzelf verzuchten: ‘ik kan me niet ontwikkelen, ik sta stil’, geef dan niet direct je partner, je baas of een uitkerende instantie de schuld.

Onderzoek eens of je iets in jou, dat geofferd moet worden, over het hoofd hebt gezien."

Dit laatste zinnetje  vooral wensen we onszelf en ook jullie graag toe in het nieuwe jaar. Moge alles wat je in je hebt, jou omarmen. Dat je met liefde en dankbaarheid ‘JA’ mag zeggen, elke dag.

Wij wensen jullie tijd om lekker te koken, de smaak en de kwaliteit van gezonde voeding te genieten en samen met ons nog veel meer mensen  te bezielen.

Als trouwe klant, of als  één van degenen die – in stilte of op de voorgrond – mee hebben gewerkt aan het ondersteunen van onze visie, het vrij kopen van onze landbouwgronden, willen we je hartelijk danken voor het voorbije jaar.

Dank om ons,  jonge ondernemers en overdragende boeren,  te blijven aanmoedigen voor de beste kwaliteit. Mede dank zij jullie financiële  en morele steun lukt het ons om onze missie in de wereld neer te zetten.

Ook de Kollebloem verinnerlijkt, neemt bewuster beslissingen,  verstevigt  daardoor  in vorm en inhoud, en dat is mede dank zij de wijsheid en het enthousiasme van onze jonge mensen.

Wij zijn fier een ‘klantgedragen’ boerderij te zijn.

Harte groet

Leen en Antoine

Aankondigingen

14 april: Dansfeest! In de Wattenfabriek. Met live muziek en DJ Nicky! Meer info volgt, schrijf alvast in je agenda. Feestbeest, maar geen danser? We zoeken nog vrijwilligers om te helpen. Zie hieronder.

VRAAG

Op 14 april organiseren we naar jaarlijkse gewoonte ons dansfeest in de Wattenfabriek.

We zoeken nog vrijwilligers om te helpen aan de opruim, de bar, zaden stand en onze exclusieve hapjesbar. Wij verzorgen onze vrijwilligers met eten en drinken! Mail naar ruben@kollebloem.be!

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: veldsla van De Kollebloem (VROENTE), daikon, groene selder van De Zonnekouter (VROENTE), Prei , wortelen van Bio Brugs Ommeland

Tussen pakket: veldsla van De Kollebloem (VROENTE), daikon, groene selder van De Zonnekouter (VROENTE), ajuin rood van Livinushof, champignons kastanje, Prei, Yacon van Bio Brugs Ommeland

Groot Pakket: veldsla van De Kollebloem (VROENTE), daikon, groene selder van De Zonnekouter (VROENTE), champignons kastanje, Prei, ajuin rood, Yacon van Bio Brugs Ommeland

Borstvoedingspakket: veldsla van De Kollebloem (VROENTE), champignons kastanje, wortelen, Yacon van Bio Brugs Ommeland, courgetten, suikermais van Biofresh

Gemengd pakket: veldsla van De Kollebloem (VROENTE), groene selder van De Zonnekouter (VROENTE), Novemberpeer van Billens, Prei (BBO), appels topaz van Warmonderhof

Fruitpakket: appels topaz van Warmonderhof, bananen, sinaas, Novemberpeer van Billens

Aardappelpakket:  16/01/2018

Recepten

Waaiertaartje van daikon en rijst

Ingrediënten: 15 cm daikon, 1 ei, 320 g gekookte rijst, 8 sneden gerookte zalm, bieslook en kerriepoeder

Bereiding: Snij de daikon in dunne schijfjes en kook ze 3 minuten in gezouten water. Meng de gekookte rijst en de fijngesnipperde zalm, bieslook en ei. Kruiden met peper, zout en kerrie. De rijstmengeling opwarmen en 7 lauwe schijfjes daikon op het bord schikken. Zet er een ring van 8 cm diameter op en vul deze met de warme rijstmengeling. Druk de mengeling aan. Leg er een nieuwe waaier van schijfjes bovenop. Versier de schijfjes met enkele sprietjes bieslook. U kan er een sausje bij serveren van slagroom op smaak gebracht met kerrie, peper en zout, fijngehakte peterselie en bieslook.

Chips van Yacon

Bereiding: snij de yacon in schijfjes, wentel deze in bloem. Schud de bloem goed af zodat de schijfjes egaal bebloemd zijn. Laat de schijfjes aan beide kanten goudbruin bakken in olijfolie of kokosolie. 

Yaconwokje met mosterdzaad en curcuma (Kookeetleef blog)

Ingrediënten: 400g yacon, 1 el mosterdzaad, 1 tl curcuma, pezo 1 el rijstazijn (optioneel, voor pickle-effect)

Bereiding: Snijd de yacon in dunne frietjes. Roerbak in een wok met curcuma en mosterdzaad. Smaak af met peper en zout. Blus eventueel met de rijstazijn.