Gebruikerslogin

Akkerweetje 07/08/2018 - Kom volgende week genieten in onze B&B aan last minute prijs!

TIP: Volgende week nog een vrije agenda? Kom dan even ontspannen in onze B&B.

Boek je een verblijf van 1 nacht of meer in de week van 13-17 augustus, dan geniet je bovendien van 10% korting op je kamerprijs!

 


Nieuws

Beste klanten,

Ondanks de droogte blijven de akkers hun best doen
om de groenten te laten groeien, wil is waar veel
trager dan in een normaal seizoen.
De kolen zien echt af van de droogte, maar vooral van de
aanhoudende hitte en snakken naar water.
Zaaien en planten gaat steeds moeilijker omdat de wortelen van de planten, wegens de te droge bovenlaag, de kans niet krijgen om op zoek te gaan naar vochtige aarde.

Gelezen in de standaard van het voorbije weekend en vrij gewijzigd naar het land:

Het land betovert je, het land doodt je, ontroert je,
maakt je bang, laat je ook wel lachen een enkel keer,
verdwijnt af en toe, het vermomt zich soms als een meer,
of het ondergaat stormen, schenkt rijkdommen, geeft soms
antwoorden, is wijs, is liefdevol, is machtig, is onvoorspelbaar.
Het doet in feite niets dan dat roepen. Het houdt nooit op, het
dringt binnen in je, het neemt bezit van je, het wil jou.
Je kunt doen alsof er niets aan de hand is, maar dat heeft geen zin.
Het land zal blijven roepen.
Dit land dat je ziet en al het andere dat je nog niet ziet, geduldig
één stap voor op je leven.
Onvermoeibaar zal je het horen roepen.
Dit gebeurt in het voorgeborchte van de grond.
Het zou in elk paradijs gebeuren en in elke hel.
Ook al legt het je niets uit, ook al zegt het niet waarheen.
Er zal altijd land zijn die je roept.
(vrije interpretatie uit “Oceaan van een zee”.)

Groetjes Antoine.

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus.
Boerderijkamp 2: Nog enkele plaatsen vrij voor  13-17 augustus: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-2
OPEN DEUR DAG: 26/08/2018. Dit jaar kan je opnieuw genieten van een heerlijke lunch (vooraf reserveren is noodzakelijk). We pakken daarnaast uit met een Kollebloemwandeling en fotozoektocht! Allen welkom van 11-18u. Meer info:       https://www.kollebloem.be/agenda/2018/open-deur-dag
Voorstelling ‘Kollebloemboek’: Op 30 september stellen we ons Kollebloem boek voor in de mooiste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel, de Wattenfabriek in Herzele (Solleveld 35). Het programma volgt nog, maar je kan alvast een plekje en een boek reserveren via deze link: https://www.kollebloem.be/reserveer-het-kollebloem-boek

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:   Bosbiet Rood, Eikebladsla rood, Kerstomaat rood, Suikermais, Zomerpostelein, Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE)
Tussen pakket:   Eikebladsla rood, Kerstomaat rood, Snijboontjes, Suikermais, Zomerpostelein, Bosbiet Rood van De Kollebloem (VROENTE), Tomaat, Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE)
Groot Pakket:   Aubergine bol paars, bosbiet groot, Eikebladsla rood, Kerstomaat rood, Suikermais, Zomerpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel, Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE)
Borstvoedingspakket:  Aubergine zwart, bosbiet groot, Eikebladsla rood, Kerstomaat rood, Suikermais, Zomerpostelein, Wortel Bussel, Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE)
Gemengd pakket:  Peren, bananen, citroenen, Suikermais, Bosbiet Rood, Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE)
Fruitpakket:   Appels, Bananen, Citroenen, meloen galia, peren van Biofresh

Recepten

Quinoasalade met bosbietjes (2 personen) Willem&Drees.nl
Ingrediënten:  1 bos bosbiet, 2 stuks eieren, 75 gram grie, 100 gram paddenstoelen,25 gram sla rucola,150 gram tros cocktailtomaat, 0.5 el gedroogde provencaalse kruiden, 3 el olijfolie van goede kwaliteit,175 gram quinoa,zout en peper
Bereiding: Borstel de bietjes onder koud stromend water om vuil te verwijderen. Als de bietjes erg in formaat verschillen kun je de grootste met een vork inprikken om te zorgen dat ze gelijktijdig gaar zijn. Doe de bietjes in een passende pan en zet onder water. Breng het water aan de kook en laat de bietjes 25-30 minuten koken. Prik met een vork in de bieten, als je er met iets weerstand doorheen kunt prikken zijn ze goed. Laat de bietjes afkoelen. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat vervolgens schrikken in koud water en pel ze. Snijd de paddenstoelen in de lengte in plakken van 3-5 mm. Meng 3 eetlepels olijfolie met de gedroogde Provençaalse kruiden en smeer hier de plakken paddenstoel aan beide kanten mee in. Snijd de tomaatjes in vieren.

Suikermais- Paprikamix Groenespoor.nl
Ingrediënten: 250 g suikermaïs,1 paprika ,1 vleestomaat,1 groene peper, geperst sap van 0,5 citroen, zout ,2 eetl verse koriander,2 bosuitjes
Bereiding:  Kook de kolf 15 minuten en haal de korrels van de kolf. De paprika en het pepertje van zaad ontdoen en in kleine blokjes snijden. De bosuitjes snipperen. De tomaat overgieten met kokend water, ontvellen, ontdoen van zaadjes en fijnsnijden. Alle ingrediënten mengen, zouten en op smaak brengen met citroensap. 1-2 uur laten rusten en opnieuw op smaak brengen.