Gebruikerslogin

Akkerweetje 05/05/2020 - Boer Manuel | Investeer mee

De webshop vordert met rasse schreden! We hopen binnen 2 weken onze nieuwe webshop voor te stellen.

Voorlopig kan je nog op de oude manier bestellen via: http://www.kollebloem.be/winkelbestelling

Mee investeren in de webshop? Geef een financieel duwtje in de rug door middel van aandelen in onze coöperatieve.

https://www.kollebloem.be/cooperatieve


NIEUWS

Beste klanten,

de eerste oogsten uit de serres waren alvast een groot succes.

Stilaan worden de serres klaargemaakt voor de zomerteelten.

Zo worden deze week de kerstomaten geplant en binnenkort ook aubergine en paprika.

Ook op de velden is er al veel gebeurd. Zo gaat deze week de laatste prei uit de grond en geraakt alles stilaan volgeplant en gezaaid. Zoals knolselder, aardappel en pompoen.

De start van het seizoen verloopt helemaal naar wens, waarbij de weergoden ons zeer goed gezind zijn. 

Zo hadden we een droge en uiterst zonnige maand april waardoor we vreoger konden starten. Met dan de voorbije week op tijd de nodige regen die dan terug gevolgd wordt door een zonnige droge week. 

We kunnen beginnen schoffelen en wieden. 

Manuel

Investeer mee

Investeer mee in Coöperatieve De Kollebloem!

De Corona crisis daagt ons continu uit. Nieuwe bakken, een webshop ontwikkelen, ... 

Wij moeten snel reageren, maar dat brengt ook financiële uitdagingen met zich mee. 

Daarom doen we een oproep aan onze klanten en sympathisanten, om mee jullie schouders te zetten onder onze boerderij

En samen heel veel mogelijk te maken.

Koop een aandeel via: www.kollebloem.be/cooperatieve

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Morsterblad van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Warmoes Wit van De Wassende Maan, broccoli, Ajuin wit van Sinature

Tussen pakket: Hertshoornweegbree van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Andijvie, Komkommer (Lang) van Bio Brugs Ommeland, Warmoes Wit van Groenlof, Broccoli, Ajuin wit van Sinature

Groot Pakket: Hertshoornweegbree van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Andijvie, Komkommer (Lang) van Bio Brugs Ommeland, Warmoes Wit van De Wassende Maan, Broccoli, Ajuin wit van Sinature

Borstvoedingspakket: Hertshoornweegbree van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Andijvie, Komkommer, Kropsla groen van Bio Brugs Ommeland, Warmoes Wit van De Wassende Maan, Paprika Rood van Sinature

Gemengd pakket: Hertshoornweegbree van De Kollebloem (VROENTE), Warmoes Wit van De Wassende Maan, Broccoli van Sinature, appels, Sinaas pers van Biofresh, 

Fruitpakket:  appels, Sinaas pers, meloen charantais, kiwi van Biofresh

Recepten

Wat je misschien nog niet wist over broccoli

De stelen van broccoli zijn harder dan de roosjes. Je kan de stelen daarom schillen of ze apart houden voor soep of bouillon. De blaadjes van broccoli mogen blijven zitten.

De ideale manier om broccoli te bereiden, is beetgaar stomen (3-5’). Laat de gare broccoli vervolgens ‘schrikken’ onder koud water om het gaarproces te stoppen en zo de frisgroene kleur te behouden.

Broccoli kan ook gestoofd worden. In hele kleine roosjes verdeed en gemengd met andere groenten kan je broccoli roerbakken. Broccolibeignets zijn ook lekker. En rauw kan ook.

Broccoli behoeft geen kruiden.

Bewaar broccoli in de ijskast zodat de bloemknoppen mooi groen en gesloten blijven.

Leg broccoli (ongesneden) 5-10’ in zout water om eventuele rupsen tevoorschijn te halen.

Smakelijk! 

Warmoes op grootmoeders wijze (Velt)

Ingrediënten: 1 bussel warmoes, 1 kleine ui of sjalot, 2 el maizena, 2 dl melk, eventueel 1 dl sojaroom, 1 el olijfolie, 1 snuifje tijm, nootmuskaat, peper, zout.

Bereiding: maak de warmoes schoon; was hem grondig en snijd eventueel lelijk blad of een beschadigde onderkant weg. Snijd vervolgens zowel stengel als blad in kleine stukjes. Snipper de ui of sjalot. Verwarm de olie en fruit de ui samen met de tijm. Voeg de warmoes en een bodempje (niet te veel) water toe en stoof zachtjes gaar. Breng de groente op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Los intussen de maizena op in een kopje melk (met eventueel sojaroom erbij). Voeg het mengsel toe als de groente beetgaar is (na ca 10 min) en laat nog enkele tellen koken.