Gebruikerslogin

Akkerweetje 04/09/2018 - Het nieuwe yogaseizoen in onze yurt gaat van start!

TIP: Het nieuwe yogaseizoen gaat van start. Op maandag, dinsdag en woensdagavond zijn er lessen in onze Kollebloem yurt.
Meer info en inschrijving bij de verschillende lesgevers vind je verder in dit akkerweetje bij ´Aankondigingen´.

 

 

Nieuws

Traag verbinden

Zachtjes sluipt de herfst de akker op.
Zich nog verschuilend als een vos,
wacht hij geduldig zijn moment af
om het zich omringende te transformeren.

Zongedroogde zaden bereiken de warme grond.
Hemel en aarde raken.

Dankbaar buigt hier en daar een zonnebloem.
Diep purperen kattensnor offert continuïteit.
Amarant ademt lief de vrijheid in.

Voedende handen verzorgen de zomer.
Een zachte wind wiedt weemoedig mee.

Diep verlangend naar geborgenheid,
kijkt de koe de klaver toe.
Langzaam herkauwt ze de zomer tot herfst.
Ze berust.

Organisch land om bouwen.
Wetende dat waarheid weegt.
Voelende dat verbinding vraagt.

Al doende zien
en durven
wachten.

door Lotte Spittaels (vaste waarde op het veld)

Aankondigingen

Foto’s Opendeurdag: We namen er zelf te weinig tijd voor en hopen dat jullie dat wel deden. Heb je leuke foto’s van onze opendeurdag, mail ze dan zeker door naar Lindsay@kollebloem.be.
Aanbod Yoga in de Yurt:
Maandag door Kathleen Laureyns: Vanaf 3 september 10 delige yoga reeks in de Yurt, wekelijks op maandagavond van 20.00u- 21.15u. 120 euro voor de volledige reeks, per les kan ook aan 14 euro. Yogamatje, meditatiekussen en dekentje zijn welkom. Meer info en inschrijving via: kathleen.laureyns@skynet.be
Dinsdag door Helga Wohlmutter: Ta-In-Yoga. Tweewekelijks op dinsdagavond van 19-20.30u, geen les in de schoolvakanties. Prijs voor hele schooljaar (18 lessen) 240 euro. Prijs voor 10 lessen 140 euro. Start op 11/09/2018. Meer info en inschrijving via: Hwohlmutter@gmail.com.
Woensdag door Claudia Schenkels: Vinyasa Yoga. Woensdagavond van 20u – 21.30u. Meer info via 0479/18.65.56

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:   Eikebladsla, pompoen, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), waswortel van De Zonnekouter (VROENTE), Ajuin geel van Vanderhauwert, Paksoi van Koen Wyers
Tussen pakket: Pompoen, waswortel van De Zonnekouter (VROENTE), chicorei catalogna van Ourobouros (VROENTE), Ajuin geel van Vanderhauwert, Bloemkool van Bio Brugs Ommeland, champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland, Knolselder met loof van Bio Brugs Ommeland, Roodlof rond van Koen Wyers
Groot Pakket: Pompoen, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), waswortel van De Zonnekouter (VROENTE), chicorei catalogna van Ourobouros (VROENTE), Ajuin geel van Vanderhauwert, Bloemkool van Bio Brugs Ommeland, Knolselder met loof van Bio Brugs Ommeland, Roodlof rond van Koen Wyers
Borstvoedingspakket:  Rode Biet en Boontjes van De Kollebloem (VROENTE), Komkommer, Eikebladsla, waswortel van De Zonnekouter (VROENTE), champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland, Roodlof rond en radijs van Koen Wyers
Gemengd pakket:  Pompoen, druif en Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), waswortel van De Zonnekouter (VROENTE), Peren van Billens, Frambozen van Daniël Vandevoorde
Fruitpakket:  Appels en peren van Billens, Blauwe bes van De Bezegaard – O'Bio, Frambozen van Daniël Vandevoorde

Recepten

Gewokte cichorei Catalogna (italiaans koken met Antoinnette)
Ingrediënten: 300gr cichorei, 1 teen knoflook, 1-2 gedroogde pepertjes, 2-3 el olijfolie, zout.
Bereiding: Was de cichorei en snij de stelen in niet te kleine stukken. Kneus de knoflook en de pepertjes en bak ze met de olijfolie tot de knoflook goudbruin is. Doe de cichorei erbij en wok een paar minuten op een redelijk hoog vuur. Zout bij. Vergelijk de smaak met de bittere smaak van witloof. Je kan witloof in vele gerechten vervangen door Catalogna.

Salade met gegrilde feta en rode biet (Libelle lekker) voor twee personen
Ingrediënten: 400gr feta, 2 rode bieten, 2 bosjes radijzen, 200gr rucola, ½ bosje dille, 2 x sap van limoen, 2 koffielepels mosterd, olijfolie
Bereiding: Snij de bietjes in hele dunne plakjes. Spel de radijzen en snij ze in plakjes. Spoel de rucola en de dille en snipper de dille fijn. Bestrijk de feta met olijfolie en gril langs beide kanten.
Maak een vinaigrette met limoensap, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met gesnipperde dille, peper en zout. Verdeel de plakjes rode biet over de borden. Leg in het midden een handje rucola en strooi er radijzen over. Leg daar de stukken gegrilde feta bovenop. Werk af met kruiden vinaigrette, peper en zout.