Gebruikerslogin

Akkerweetje 03/04/2018 - Nieuw Afhaalpunt Gentbrugge

Woon je in Gentbrugge of omstreken? Dan kan je binnenkort misschien een pakket afhalen in ons nieuw afhaalpunt in de Emiel Verhaerenlaan.

Op donderdag 19 april organiseren we daar een info avond mét proevertjes. Inschrijven kan via pakketten@kollebloem.be

Ken je geïnteresseerden? Stuur dit dan zeker door.

https://www.kollebloem.be/info-avond-nieuw-afhaalpunt-gentbrugge


Nieuws

De Lavendel,

inclusief de hybriden telt deze lipbloemige 28 soorten verspreid over een groot aantal landen en landstreken.

Lavendel groei natuurlijk in de Provence, maar ook in koudere gebieren. En ook op De Kollebloem. 

De gevoelige, sierlijke plant was al in de oudheid populair. De Romeinen introduceerden hem in alle hoeken van hun rijk en gebruikten lavendel als een reinigingsmiddel. Zijn Latijnse naam betekent dan ook “wassen”.

Als medicijn: een licht aftreksel helpt tegen hoofdpijn en stabiliseert de boeddruk. Een paar druppels lavendelolie in het badwater doet deugd tegen mirgaine, kneuzingen en insectenbeten.

Groene Groetjes,

Raymond

–-

Met veel trots ontvingen we vorige week vrijdag ons DEMETER certificaat voor biodynamische landbouw. Nu kunnen we nog duidelijker onze biodynamische manier van werken uitdragen.

Wat betekent biodynamische landbouw voor ons?

Lees het hier in onze eigen woorden:

--> http://kollebloem.be/sites/default/bestanden/bd_visie_winkel.pdf

Meer weten over Demeter kwaliteit? 

Kijk eens bij Stichting Demeter:

--> http://stichtingdemeter.nl/demeter/demeter-kwaliteit/

Aankondigingen

14 april: Dansfeest! In de Wattenfabriek. Met live Bloom on the rocks (Ierse folk met Patrick Gaublomme), DJ Nicky (onze vaste DJ), Manuel (live) en Bio snacks (frivool & tasty). We zoeken nog vrijwilligers om te helpen. Mail naar ruben@kollebloem.be!

Wil je meedoen met onze veiling tvv Vrije Grond? Zoek iets leuks, mooi, bruikbaars, maar vooral verkoopbaar en schrijf je in bij ruben@kollebloem.be 

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 1: 6-10 augustus. Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-1

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Warmoes Wit (kg) van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, Prei van Le Pic-Verte, Bloemkool, Wortelen van Biofresh

Tussen pakket: Warmoes Wit (kg) van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, Boterraapjes van De Lochting, Prei van Le Pic-Verte, Bloemkool, Komkommer (Lang), Wortelen van Biofresh

Groot Pakket: Warmoes Wit (kg) van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, Boterraapjes van De Lochting, Prei van Le Pic-Verte, Bloemkool, Komkommer (Lang), Wortelen van Biofresh

Borstvoedingspakket: Warmoes Wit (kg) van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, Boterraapjes van De Lochting, Bloemkool, Komkommer (Lang), Knolvenkel (kg), Wortelen van Biofresh

Gemengd pakket: Warmoes Wit (kg) van De Kollebloem (VROENTE), appels van Warmonderhof, Prei van Le Pic-Verte, Sinaas sanguinello, Wortelen van Biofresh

Fruitpakket: appels van Warmonderhof, Sinaas sanguinello, avocado, bananen van Biofresh

Aardappelpakket:  10/04/2018

Recepten

Warmoestaart

Ingrediënten: bladerdeeg, warmoes, 100 g boterm peper, zout, tijm en muskaatnoot, 300 g ui, 2 teentjes knoflook, een blikje tomaten of 3 verse, gepelde tomaten, 40 g gruyère

Bereiding: Bekleed een taartvorm met bladerdeeg en zet ze koel. Snij het warmoesgroen fijn, stoof de boter en laat indampen. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Snij de ajuin en de knoflook fijn en laat ze stoven. Voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout, tijm en muskaatnoot. Smeer de helft van dit mengsel op de taart, bestrooi met de gruyère, leg hierop de gestoofde warmoes. Breng de rest van het ajuin-tomaatmengsel en bestrooi deze laatste laag opnieuw met gruyère. Bak de taart 25’ op 180°C.

Bloemkoolvariaties Bloemkool kan op veel manieren klaargemaakt worden. Hier enkele tips uit de oude doos.

Bloemkool koken of stomen, plakjes kaas en wat kerrie erop en even onder de grill. 

Bloemkool koken of stomen, dikke kaassaus erover en serveren met rijst en salade.

Bloemkool koken of stomen, veel uien met kerrie en champignons bakken, erbij serveren met wat rijst.

Bloemkoolsoep: stukjes bloemkool in kleine roosjes verdelen en heel kort koken met beetje zout en bouillonpasta, roux maken van boter, bloem, het kooknat van de bloemkool erbij, op het laatst de gekookte bloemkoolroosjes, wat room, peper en peterselie.