Gebruikerslogin

Akkerweetje 03/03/2020 - Gastentafels op 21 maart

Tip: op zaterdag 21 maart kan je weer aanschuiven aan de gastentafel van Leen en Alphonse in onze Bed & Breakfast. Seizoensgebonden creatieve keuken met verrasende ontmoetingen.

Info en inschrijven via: https://www.kollebloem.be/agenda/2020/gastentafels-21-maart

 


NIEUWS

Beste klanten,

hier dan terug een akkerweetje van mij. Ik ben ongeveer 5 maanden weg geweest van De Kollebloem. 

Ik heb een vrijwilige opname achter de rug. Alcohol en medicatie waren de oorzaken van mijn probleem. Ik heb daar alles eens op een rijtje gezet, met veel hulp van het personeel maar ook van de mede patienten. 

Ik ben drie weken geleden hier terug begonnen, en ben er direct in gevlogen met mijn zaden, dit wel samen met Stephanie. Het contact met al die zaden geeft mij een innerlijke rust, en ik ben heel blij dat ik dit na al die maanden van afwezigheid terug mag voelen. 

Ik ben ook heel blij dat ik terug tussen mijn collega’s aanwezig mag zijn. Heel de sfeer hier is de beste medicatie voor mij.

Groetjes

Raymond.


 

Vorige zaterdag was er ons jaarlijkse dansfeest. DJ Nicky en iedereen op de dansvloer gaven het beste van zichzelf. Het was zalig om nog even alles te geven en zo de aftrap te geven naar een nieuw seizoen. We moeten nog een beetje bekomen, maar vanaf woensdag beginnen we symbolisch met de eerste lading plantgoed. Laat maar komen dat seizoen!

Bedankt aan alle helpers in de zaal en onze sponsors:

Het Hinkelspel (kaas), De Boom (hesp), Pro Vino Vero (wijn), Antico Sapore (wijn).

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Rode Biet, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Knolselder, Ajuin van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool, Knolvenkel van Biofresh

Tussen pakket: Rode Biet, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), champignon kastanje, Knolselder, Ajuin van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool, Knolvenkel, zoete bataat van Biofresh

Groot Pakket: Rode Biet, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), champignon kastanje, Knolselder, Ajuin van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool, Knolvenkel, zoete bataat van Biofresh

Borstvoedingspakket: Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), champignon kastanje, Knolselder, Ajuin, wortel kleurmix van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool, Knolvenkel, zoete bataat van Biofresh

Gemengd pakket: Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), appels van Billens, peren van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool, Knolvenkel van Biofresh

Fruitpakket:  appels van Billens, peren van Bio Brugs Ommeland, kiwi, mandarijn, sinaasappels van Biofresh

Recepten

Slaatje van knolselder, rode biet, Winterpostelein en Roquefort

Ingrediënten: 400 g knolselder, 2 gekookte rode bieten, 1 bussel winterpostelein, 100 g roquefort, 150 g gerookte spekblokjes, eigeel van 2 eieren, 4 el sherry azijn, zout & peper

Bereiding: Was de bieten grondig met koud water. Schik in een kookpot met het sap van ½ citroen, 2 teentjes look, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier. Breng aan de kook en laat ongeveer 45 minuten koken tot de bieten gaar zijn. Rasp de knolselder grof. Vermeng meteen met het sap van ½ citroen om verkleuren te vermijden. Snijd de rode bieten in blokjes. Vermeng de elementen voor de salade en verdeel over 4 borden. Bak de spekblokjes goed bruin in een klontje boter. Verwijder ze uit de pan en verdeel over de sla. Giet de azijn in het spekvet en breng aan de kook. Klop het eigeel door de azijn en verdeel over de bordjes sla.

Orecchiette met bloemkool en venkelsalsa

Ingrediënten: 400 g pasta (orecchiette), bloemkool, venkel, 2 citroenen, 2 teentjes knoflook, 1 bosje oregano, 50g geraspte parmezaan, 80g pijnboompitten, 1kl chilivlokken, 60ml olijfolie, peper en zout

Bereiding: Maak de bloemkool en de venkel schoon en hak heel fijn. Als het heel snel moet gaan, kun je ook een blender gebruiken, maar zorg er dan wel voor dat je het mengsel niet té fijn hakt. Pel en snipper de knoflook. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap uit. Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook, bloemkool, venkel, pijnboompitten en citroenschil toe en roerbak tot alles mooi begint te kleuren. Hak de oregano fijn en voeg toe aan de gestoofde groenten, samen met de chilivlokken, peper en zout. Voeg citroensap toe naar smaak. Snij de overige citroen in plakjes, wentel de plakjes door wat olie en gril ze in een grillpan. Meng de orecchiette met de groenten en serveer met de geroosterde citroen en de geraspte parmezaan.