Gebruikerslogin

Akkerweetje 02/10/2018- Het Kollebloem boek is er! 'De kracht van voedende landbouw'

 

Tip: Hoe kan het ook anders, ons Kollebloem Boek 'De kracht van voedende landbouw',inspirerend van begin tot einde.
Vol te ontdekken recepten, foto's, betekenisvolle interviews en zoveel meer!

Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Of in de winkel bij Shari, of via één van de andere Kollebloemen! 


Nieuws

 

Lieve klanten,

 

Terwijl Antoine en ik, samen met onze jonge Kollebloemen, werken aan de overdracht van de boerderij, maakten we een boek met als titel ‘ de kracht van voedende landbouw.’

Het boek is af, maar het verhaal is niet uit. Er wordt op veel fronten flink gewerkt aan de verdere ontwikkeling van ons project, aan de bewustmaking van wat biodynamische landbouw inhoud, aan de realisatie van biodynamische grond vrij kopen.

Wij realiseren ons dat wij tijdgenoten zijn, in een verwarmde, maar zich sterk ontwikkelde wereld. Wij zijn deel van een wereldwijde beweging die de zintuigen wil scherpen en het bewustzijn wil aanmoedigen
Dit is onze bijdrage.

 

 ‘Wij schrijven niet om begrepen te worden, wij schrijven om te begrijpen’ Gabriele Rico.

 

Het schrijven van dit boek brengt nieuwe gedachten, wakkerheid, spiegeling voor onszelf, nieuwe ontwikkeling. Schrijven helpt ons te begrijpen waar we al die jaren mee bezig zijn. Het voedt en geeft helderheid. Met het bewustzijn over alles wat we tot nu toe doorstaan hebben, alles wat het leven ons geleerd heeft, groeit de verwondering en het vertrouwen dat ook onze jonge mensen dit levenswerk kunnen vastpakken en een toekomst geven.
Hoe meer wij schrijven, hoe meer we begrijpen .


Wij danken onze jarenlange trouwe klanten. Zonder jullie geen Kollebloem. Jullie zijn de mensen die ons dagelijks aanmoedigen om door te gaan. Jullie trots is ook de onze.
Dank aan de mensen die ons steunden via de crowdfunding. Ons boek is financieel helemaal gedragen door mensen met een groot hart voor de Kollebloem. Ook onze restauranthouders waren onmiddellijk enthousiast om hun steentje bij te dragen door het schenken van cadeaubonnen. Onze schrijvers, en allen die ons inspireerden om dit boek te realiseren verdienen een waardige dank van ons allemaal.

Het was een heilige zondag voor ons, wij zijn geraakt door de warme, lovende woorden die we mogen ontvangen. De vele mensen die ons dragen en stevig omarmen.
We vierden zondag een flinke geboorte. Zo voelt het, we genieten met trots. Nu kan ons boek de wereld in. Meer dan de helft van onze eerste druk is al verkocht, aan allen om het met ons stevig mee vast te pakken, te lezen en ons pioniersgedachte verder te verspreiden.

Ons Kollebloem - hart is helemaal opgewarmd!

Wij gaan voort, we gaan verder, de liefde en dankbaarheid tussen ons in.

Leen

 

Voor allen die hun boekpakket nog niet konden ophalen, alles ligt vanaf nu klaar in onze winkel.
Ook ons boek is te koop in de winkel, bij collega’s …de verspreiding is aan de gang.
Of via de website.

 

Aankondigingen

Toekomstzaaien: Deze activiteit gaat door over de hele wereld en vraagt aandacht voor de kwaliteit van zaden en de vrijheid van zaden te gebruiken en verder te verdelen. Wees welkom op 6 oktober van 14-16u om mee spelt in te zaaien en te proeven van onze oogst van vorig jaar! Inschrijven via: info@kollebloem.be
Meer info: https://www.kollebloem.be/toekomstzaaien

Werkkalender: De Werkkalender voor 2019 is vanaf nu te verkrijgen bij Shari in de winkel.
Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek Of via mail naar lindsay@kollebloem.be

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Eikebladsla, Mosterdblad, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Roodlof, Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), paprika van Ourobouros (VROENTE).
Tussen
pakket: Eikebladsla, Knolselder, Mosterdblad, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Princesseboontjes, Roodlof, Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), paprika van Ourobouros (VROENTE).
Groot Pakket:
Eikebladsla, Knolselder, Mosterdblad, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Roodlof, Wortelen, Princesseboontjes van De Zonnekouter (VROENTE), paprika van Ourobouros (VROENTE).
Borstvoedingspakket:
Eikebladsla, Knolselder, Mosterdblad, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Princesseboontjes, Roodlof, Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), paprika van Ourobouros (VROENTE).
Gemengd pakket:
Eikebladsla, rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), appels zari van Billens, peren nashi van Billens, Bananen van Biofresh.
Fruitpakket:Peren nashi, appels zari van Billens, bananen, druiven italia en mango van Biofresh

Recepten

Ovenschotel met pompoen, rode biet en feta (jessifiedhealth.be)
Ingrediënten: 250 g pompoen, 2 à 3 gekookte rode bieten (ongeveer 250 g), 400 g krieltjes, 1 rode ui, peper en zout, 3 teentjes look, 2 blaadjes laurier, tijm & rozemarijn, olijfolie, 150 g feta, een handvol noten naar keuze (walnoten of pecannoten zijn hier lekker bij)
Bereiding
: Verwarm de oven voor op 200°C, was de pompoen en verwijder de zaden, was de krieltjes, snijd de pompoen, rode biet, krieltjes en ui in blokjes van 1 à 2 cm. Meng alle groenten in een ovenschaal. Kruid met versgemalen peper en zout. Meng er de gekneusde look, tijm en rozemarijn. Overgiet met wat olijfolie. Zet in het midden van de voorverwarmde oven. Haal na 30 minuten uit de oven. Meng alles nog eens goed door elkaar. Verdeel er dan de verkruimelde feta en de noten over. Plaats terug in de oven voor 10 minuten

Verloren brood in de oven met appel en peer (Lekkervanbijons.be)
Ingrediënten: 1 brood (minstens twee dagen oud), 4 eieren, 2 dl room, 60 gram rietsuiker, 2 appels (geschild en in blokjes gesneden), 2 peren (geschild en in blokjes gesneden),1 klontje boter.
Bereiding
: Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los en roer er de rietsuiker en room door. Beboter een ovenschaal en bedek de bodem met sneetjes brood en stukjes fruit. De sneetjes mogen elkaar gerust wat overlappen. Overgiet met het ei-roommengsel. Bak het verloren brood ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer lauw of warm.