Gebruikerslogin

Akkerweetje 02/08/2017

Tips: 

- onze heerlijke courgetten curry is er weer. Potten zijn te koop in onze hoevewinkel! --> http://kollebloem.be/hoevewinkel/courgetten-curry

- op 27 augustus ben je welkom op onze Opendeurdag. Kom eens kijken achter de schermen en reserveer alvast je degustatiebordje vol lekkers, klaargemaakt door onze 2 hoevekokkinnen. http://kollebloem.be/agenda/2017/open-deur-dag-toer-lekker-oost-vlaams

 


Nieuws

Lieve lezers!

Het is zomer en zomervakantie voor de schoolgaande jeugd. Ondanks dat hier alles verder draait, brengen de kinderen die de voorbije weken hier op boerderijkamp kwamen, wel wat vakantiesfeer op de boerderij. En ook van achter de winkeltoog geniet ik mee van de nog komende vakantie-vooruitzichten of voorbije vakantieverhalen van onze klanten. Ook dat brengt vakantiesfeer.

Maar het allerleukste van deze periode is toch wel dat het grootste aanbod groenten in onze hoevewinkel nu echt van het eigen veld komt. En het eigen assortiment wordt steeds groter! Vanaf nu ook onze eerste eigen prei! Korte keten ten top! 

En wie graag even ‘achter de schermen’ komt piepen, kan op onze opendeur op zondag 27 augustus ook letterlijk de korte-keten-weg bewandelen die de groenten hier voor een winkeldag afleggen. Je kan dan vanop de velden tot in de winkel lopen. En zelfs meer…

Een leuke manier om kennis te maken met ‘De Kollebloem’ als bedrijf en ook de gezichten achter die naam.

Reserveer alvast jouw degustatiebordje via via: http://kollebloem.be/agenda/2017/open-deur-dag-toer-lekker-oost-vlaams

Graag tot dan!

Geniet ondertussen van de zomer, een vakantiegevoel (op eender welke manier) … maar vooral een heerlijk groot aanbod verse groentjes recht van het veld!

Zomergroeten,

Shari 

–--

Tip: 2 nieuwe artikels op onze website zijn het lezen waard:

Artikel in Magazine Smaak: http://kollebloem.be/promo/smaak-2017 

Klant aan het woord over het borstvoedingspakket: 

http://kollebloem.be/groentepakketten/klant-aan-het-woord/borstvoedingsp...

Aankondigingen

27 augustus: Opendeurdag. We doen zoals vorig jaar mee met de Toer Lekker Oost Vlaams. Van 10u-18u op De Kollebloem. Reserveer alvast jouw degustatiebordje--> http://kollebloem.be/agenda/2017/open-deur-dag-toer-lekker-oost-vlaams

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: courgetten, Eikeblassla, peterselie plat, savooi, kerstomaat, aubergines van De Kollebloem (VROENTE)

Tussen pakket: kerstomaat, aubergines, boontjes, courgetten, Eikeblassla, postelein, savooi van De Kollebloem (VROENTE)

Groot Pakket: bosbiet, Eikeblassla, komkommer, peterselie plat, postelein, spitskool van De Kollebloem (VROENTE), tomaten van De Zonnekouter (VROENTE)

Borstvoedingspakket: aubergines, Eikeblassla, komkommer, peterselie, postelein van De Kollebloem (VROENTE), wortel bussel, tomaten van De Zonnekouter (VROENTE)

Gemengd pakket: Eikeblassla, aubergines van De Kollebloem (VROENTE), tomaten van De Zonnekouter (VROENTE), frambozen van Daniël Vandevoorde, bananen van Biofresh

Fruitpakket: pruimen van De Kollebloem (VROENTE), frambozen van Daniël Vandevoorde, bananen, druiven wit van Biofresh

Aardappelpakket:  Raya van De Kollebloem (VROENTE)

Recepten

Courgetten kan je in veel gerechten gebruiken. Je kan ze in ronde schijfjes, blokjes of met dunschiller in slierten snijden. Hier enkele receptjes, van eenvoudige soep tot courgetten tagliatellie.

Courgettensoep (Velt)

Ingrediënten: 2-3 courgetten, 3 dl melk, groentebouillon

Bereiding: Snij de courgettes in stukken. Kook ze gaar in een weinig water (ongeveer 8’). Voeg bouillon en heet water toe. Mix de soep. Voeg de melk toe en laat goed opwarmen maar niet meer koken.

Courgette-mozzarella spiezjes (Libelle-lekker.be)

Ingrediënten: 1 courgette, 4 bolletjes mozzarella, 1 el citroensap, 5 el olijfolie, 1 teentje look, peper, zout

Bereiding: Spoel de courgette. Trek hem met een dunschiller in fijne slierten. Pel en hak de knoflook. Verwarm in een grillpan 2 eetlepels olijfolie. Doe er de knoflook bij. Leg de courgetteslierten 2 minuten in de hete olie. Kruid met peper en zout. Laat ze drogen op keukenpapier. Laat de mozzarella uitlekken. Snij elk bolletje in 4 plakken. Kruid de kaas met flink wat peper uit de molen. Rijg de gebakken courgetteslierten en de kaas op lange spiesjes. Besprenkel met de rest van de olijfolie en het citroensap. Serveer lichtjes gekoeld.

Pasta pesto met courgette, pijnboompitten en parmezaans kaas  (Vooruit.be)

Ingrediënten: 2 handen / 30 gr verse basilicum, 50 gr geroosterde pijnboompitten, 1 teentje look, 100 ml olijfolie, 50 gr geraspte parmezaan, 3 courgettes, de geraspte schil van 1 BIO citroen, een paar scheuten olijfolie, zeezout & zwarte peper, 400 gr spaghetti, een kopje vers geraspte parmezaan (voor de afwerking)

Bereiding: Mix in een keukenrobot de basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, look en olijfolie tot een pesto. Kruid met peper. Kook de spaghetti gaar in een grote pot met gezouten water.  Was de courgettes en snijd ze in dunne slierten. Dit kan je doen met een mandoline, of je kan ook linten maken met een dunschiller. Bak de courgettes op in een geutje olijfolie tot ze net gaar zijn. Kruid met peper en zout. Giet de spaghetti af en meng de pesto onder de pasta, daarna ook voorzichtig de courgetten en citroenzeste. Serveer met versgemalen peper en nog wat extra parmezaan.