Gebruikerslogin

Akkerweetje 02/06/2020


NIEUWS

Na 2 maanden in een lockdown te zitten en 2 weken quarantaine te nemen, ben ik ein-de-lijk terug op de boerderij. De periode heeft voor mij een heel grote ommezwaai betekend. 

Ik zat plots voor een lange periode vast, overal om me heen chaos, angst en verdriet. Ik had het heel moeilijk om daarmee om te gaan en voelde me enorm verdeeld. Angst om besmet te geraken en terwijl ook terug te willen naar België en het 'gewone' leven terug op te nemen, terug te kunnen gaan werken. Ik hoorde daarbij dat de collega's mijn hulp net enorm konden gebruiken. Ik stond een beetje machteloos. 

Na een tijdje met dit gevoel om te gaan, heb ik daaruit vooral geleerd om acceptatie te vinden in wat is, met mildheid voor mezelf en voor het leven. Doordat alles afgeremd was, heb ik me ook voorgenomen dat ik meer uit het leven wil halen. We kunnen soms zo verstrikt geraken in een druk leven met vooral heel veel dingen die we 'moeten' doen. 

Nu ik terug thuis ben wil ik vooral tijd vinden om in de natuur te zijn, rust te nemen, te genieten van het werk en van mijn omgeving. Een beetje minder te piekeren en een beetje meer in het nu te zijn. Dat moet me denken aan een zin uit een boek dat voor mij veel heeft veranderd: 

“Er zijn geen problemen in het nu, enkel wanneer je in het verleden of in de toekomst leeft.”

Ik hoop dat ik, iedereen die een soortgelijke situatie of gevoel kent, hiermee kan ondersteunen. Het zijn soms heftige periodes, maar ik geloof ook dat er achter pijnlijke momenten heel leerrijke momenten schuilen. Hopelijk vinden jullie allemaal de liefde, licht en warmte! 

Veel liefs

Elien

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Koolrabi van De Kollebloem (VROENTE), Kropsla groen van De Zonnekouter (VROENTE), Bloemkool van De Wassende Maan, Raapsteel mizuna van Ourobouros (VROENTE), Wortelen van Sinature 

Tussen pakket:  Raapsteel mizuna van De Kollebloem (VROENTE), Oregano van De Kollebloem (VROENTE), Kropsla groen van De Zonnekouter (VROENTE), Chinese kool van De Zonnekouter (VROENTE), Bloemkool van De Wassende Maan, Warmoes Gekleurd van Ourobouros (VROENTE), Wortelen van Sinature 

Groot Pakket:   Chinese kool van De Zonnekouter (VROENTE), Kropsla groen van De Zonnekouter (VROENTE), Bloemkool van De Wassende Maan, Raapsteel mizuna van Ourobouros (VROENTE), Warmoes Gekleurd van Ourobouros (VROENTE), Wortelen van Sinature, Groene Selder van Sinature 

Borstvoedingspakket:  Raapsteel mizuna van De Kollebloem (VROENTE), Spinazie van De Kollebloem (VROENTE), Kropsla groen van De Zonnekouter (VROENTE), Wortelen van Sinature, tomaten tros van Sinature, Groene Selder van Sinature, Courgetten Groen van Sinature 

Gemengd pakket:  Kropsla groen van De Zonnekouter (VROENTE), Bloemkool van De Wassende Maan

Aardbeien 250 gr van Vanderhauwert, Wortelen van Sinature, Sinaas pers van Sinature 

Fruitpakket:   Aardbeien 250 gr van Vanderhauwert, avocado van Sinature, appels van Sinature, Sinaas pers van Sinature 

Broodpakket:  BD Keltisch volkoren van Zonnemaire 

Recepten

Risotto met Mizuna (De Wassende maan)

Ingrediënten: 2 el olijfolie, 1/2 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, 1 dl witte wijn, 200 gram risottorijst,  ca 8 dl lichte groentebouillon, 250 gram mizuna, grofgesneden, 50 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt, versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze: Breng de bouillon in een kleine pan aan de kook, en houdt deze op een klein pitje goed heet. Verhit in een kleine braadpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit ui en knoflook hierin een paar minuten. Voeg nog een eetlepel olie  toe en de rijst en schep deze om. Blus af met de wijn. Als deze verdampt is, voeg je een lepel bouillon toe. Roer geregeld. Schep de volgende lepel bouillon erbij, als de voorgaande bijna is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is en de bouillon (bijna) allemaal gebruikt is. Dit duurt - afhankelijk van de gebruikte rijst - 15 tot 20 minuten. Schep de grofgesneden mizuna en de geraspte kaas erdoor. Geef nog een flinke draai met de pepermolen erboven. Serveer in diepe borden. 

Bloemkool-curryspread (eva vzw)

Ingrediënten: 1/2 bloemkool, 4 el veganaise (of half veganaise, half sojayoghurt), 1 el kerriepoeder, 1 handvol tuinkers, peper en zout

BereidingswijzeVerdeel de bloemkool in roosjes en stoom ze in ca. 5 minuten beetgaar. Plet ze met een pureestamper en laat afkoelen.
Voeg mayonaise en kerriepoeder toe. Halveer de tuinkers en met hem door het bloemkoolmengsel. Breng op smaak met peper en zout.