Gebruikerslogin

Akkerweetje 01/05/2018 - Picknick terras - Tweedehandsverkoop

Tip: ons nieuw picknickterras al gezien?

Kom gerust een kijkje nemen dit weekend en geniet van een lekkere biolimonade of een stukje biofruit.

In de zon!

Oja, er is ook tweedehandsverkoop van kledij in de B&B nu zaterdag 5 mei --> https://www.kollebloem.be/agenda/2018/tweedehands-verkoop


Nieuws

Beste klanten,

Eigenlijk is het nog niet aan mijn beurt om te schrijven, maar aan mijn lieve gepensioneerde man. Aangezien mensen met pensioen vaak een té volle agenda hebben, wat ook hier het geval is, neem ik zijn taak over.

Het was een mooie week op de Kollebloem. Iedereen is flink bezig, met goeie gezonde  energie. Tijdens onze wekelijkse vergaderingen eindigen we altijd met ‘iets moois van de week’. Deze week kwam er geen einde aan de opsommingen. 

Het land is bewerkt, geploegd, de aardappelen zitten erin, de oude prei is geoogst, een hele reeks nieuwe plantjes staan klaar om te planten, goeie plukkaartster erbij,  de tunnels staan er goed bij,  er is veel ingezaaid, Raymond is bezig met bloemetjes planten in de bloementuin, veel rode bietjes opgelegd, met de zorg loopt het vlot, de koeien lopen weer buiten, het hoevetoerisme was de ganse week druk, de winkel draait goed, Shari werkt met al haar enthousiasme aan haar buitenterras en omkadering voor de winkel, de school van Mariagaard was boeiend… Antoine weet niet wat eerst te doen, Lindsay, onze nieuwe werkkracht en Alphonse die meer en meer de pakketten voert, krijgen meer zicht op hun werk… niet zo eenvoudig, chapoo!

En onze kleine Boris zet zijn eerste stapjes alleen… wat een bijzonder gebeuren;

Alles wordt elke dag groener, rijkelijker, krachtiger. Wij blijven op alle vlakken veelzijdig, druk met  onze passie bezig en zijn tevreden. De lente bloeit in onze harten.

En misschien hebben jullie het nog niet gezien, maar onze Boer Manuel heeft zomaar zonder 1 woord met ons te overleggen, zijn lange haren laten kort wieken. Hij blinkt!

Wat mij deze week het meest blij maakte, waren de groepsgesprekken met onze jonge 16 jarigen van Mariagaard, die met 3 groepen van 20 leerlingen jaarlijks onze boerderij bezoeken.

Ik word altijd geraakt en heel blij als ik deze mensen kan meenemen in het verhaal over het belang van ‘zorg dragen voor ons milieu, bewuster leven, brooddozen gebruik, drinkflessen, afvalhoop verminderen, en actieplannen smeden voor de school. Er is nog veel werk, maar toch een dikke pluim voor de school van Mariagaard Wetteren die jaarlijks een flink budget, tijd en aandacht besteed aan dit onderwerp. Nu toch al het vijfde jaar zou ik denken dat ze dit doen. Een voorbeeld voor vele scholen toch?

En intussen werken we intensief aan ons Kollebloemboek, spannend maar ook heel boeiend. We hebben nog wat ondersteuning nodig. Wie ook graag wil dat het boek er komt kan onze steunen via de crowdfunding→ https://nl.ulule.com/kollebloemboek/

Mooie week en lekker tafelen,

Leen

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 1: 6-10 augustus. Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-1
Ayurvedische Massages: Een ontspannen massage op het domein van de Kollebloem, het kan op dinsdag, woensdag en zaterdag na afspraak met Claudia of Kim op nummer 0479/18 65 56.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Andijvie, Eikebladsla rood (serre), Koolrabi, Pijpajuin van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, Knolselder van Bio Brugs Ommeland.
Tussen pakket: Andijvie, Eikebladsla rood (serre), Koolrabi, Pijpajuin van De Kollebloem (VROENTE), Bloemkool Ourobouros, Champignon Kastanje en Komkommer (Lang) van Bio Brugs Ommeland, Pastinaak van De Wassende Maan.
Groot Pakket: Andijvie, Eikebladsla rood (serre), Koolrabi, Pijpajuin van De Kollebloem (VROENTE),
Pastinaak van De Wassende Maan, Bloemkool Ourobouros, Komkommer (Lang) en Champignon Kastanje van Bio Brugs Ommeland.
Borstvoedingspakket: Andijvie, Eikebladsla rood (serre), Warmoes groot van De Kollebloem (VROENTE)
Pastinaak van De Wassende Maan, Aubergine, Paprika en komkommer van Bio Brugs Ommeland.
Gemengd pakket: clementines, bananen van Biofresh, Andijvie, Eikebladsla rood (serre), Koolrabi en Rabarber van De Kollebloem (VROENTE).
Fruitpakket: sinaas gewoon, appels, bananen, citroenen van Biofresh, Rabarber van De Kollebloem (VROENTE).

Recepten

Spaghetti met andijvie, champignons en roomsaus (4 personen) Budgetkoken
Ingrediënten: 500gr spaghetti, 1 krop andijvie,1 ajuin, fijngesnipperd, 250gr champignons, in schijfjes,20gr boter, 50cl room, 1 groentebouillonblokje, peper, 1 handvol peterselie, fijngesnipperd, geroosterde pijnboompitjes (facultatief)
Bereiding: Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren + de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof. Kook de andijvie ongeveer 10 min in kokend water. Giet het kookvocht af en laat de andijvie goed uitlekken. Laat de boter smelten en bak hierin de ajuinsnippers 5 min. Doe de champignons bij de ajuin en bak nog 5 min. Doe de andijvie erbij en overgiet met room. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje + peper + peterselie. Laat alles nog 3 min stoven op een zacht vuurtje. Meng de spaghetti met de groenten.

Rabarbercrumble (4 personen) Libelle Lekker
Ingrediënten: rabarber300 g, citroensap1 el, gesmolten boter (+ wat extra)100 g, yoghurt100 g, aardbeienconfituur4 el, suiker (witte)2 el, bruine suiker50 g, havermout50 g, bloem50 g, kaneelpoeder¼koffielepe.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 individuele taartvormpjes in met boter. Maak de rabarber schoon. Snij de stengels in stukjes van 2 cm. Meng ze met de confituur, de witte suiker en het citroensap. Vul er de vormpjes mee.Meng de havermout met de bruine suiker, de bloem en het kaneelpoeder. Doe er de boter bij en meng kort met de vingers tot een kruimelige massa.Verdeel de crumble over de rabarber. Zet de taartjes 25 minuten in de oven. Schep er voor het serveren een beetje losgeroerde yoghurt over.