Gebruikerslogin

Transitie naar een nieuwe voedingscultuur

Datum: 
maandag, 18 maart, 2019
Omschrijving: 

Het winst-georiënteerde handelen, het streven naar macht en het kwantitatieve denken kenmerken onze cultuur en dus ook onze voedingscultuur.  Een nieuwe voedingscultuur zou niet alleen biologischer, ecologischer en meer organisch dienen te zijn maar zou volgens Peter Vandermeersch van Vegetarische Kookschool De Zonnekeuken ook  vanuit andere gedachten, waarden en perspectieven dienen te vertrekken.

Maar hoe stellen we ons deze nieuwe voedingscultuur dan voor ?  En waarin ligt dan net het nieuwe van deze cultuur ?   Wat dienen we te veranderen en te ontwikkelen om tot een nieuwe voedingscultuur te komen ?

In deze voordracht wordt de voeding alsook de mens belicht vanuit een nieuw en verruimd gezichtspunt.  

Naast de inhoudsstoffen zal hij de levenskrachten van een voedingsmiddel aan de hand van concrete voorbeelden en beeldvormende methoden bespreken.  Deze levenskrachten zijn een interessant kwaliteitscriterium die we naast de inhoudsstoffen zouden kunnen leren gebruiken.          

Maar ook de mens zal hij vanuit een ruimer gezichtspunt belichten.   Naast de fysieke voeding dient de mens ook gevoed te worden op zielsvlak of op het vlak van zijn bewustzijn en verder op geestelijk vlak.  Volgens Peter Vandermeersch is het voor een toekomstige voedingscultuur dan ook belangrijk dat de mens niet alleen technisch of louter fysisch wordt bekeken maar als ook een wezen die zoekt naar ontwikkeling, verbinding en perspectief.    

"Een transitie naar een nieuwe voedingscultuur zal pas echt duurzaam zijn wanneer de uiterlijke verandering gedragen wordt door een innerlijke transitie"  (Peter Vandermeersch)

Datum : maandag 18 maart 2019

Uur : 19u30 tot 21u30

Plaats : Biodynamische boerderij De Kollebloem, Doornstraat 30 9550 Sint-Lievens-Esse

Prijs : 12 € per persoon

INSCHRIJVENhttps://www.kollebloem.be/lezing-transitie-naar-een-nieuwe-voedingscultuur