Gebruikerslogin

Biografisch Werken In Groep

Datum: 
woensdag, 2 januari, 2019
Omschrijving: 

“Wat is de naam van het verlangen”, vraagt de wijze.

Na een lange zoektocht antwoordt hij haar:

Eén ding kan ik je wel zeggen:

De naam van het verlangen volgen betekent:

THUISKOMEN. “

Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard

We komen allemaal in ons leven perioden tegen waar we tegen onszelf aanlopen. Tijden waarin we  patronen  erkennen die ons weerhouden om onszelf te zijn.  Tegenslagen, hindernissen, conflicten, ziektes, burn-out,  relatiebreuken,  problemen op het werk, die het ons lastig maken waardoor we ons minder goed voelen.  Ons ik in de herfst!
Vaak zijn de herfst – de winter, seizoenen  die ons komen helpen om naar binnen te gaan, om te luisteren naar datgene wat wil veranderen. Deze  donkere tijden nodigen ons uit  om het oude los te laten en innerlijk te  vernieuwen.
Als we naar ons diepere IK luisteren,  komen we er  makkelijker toe de verborgen mens te onthullen die in ons wil geboren worden. Ons ware ik ontdekken, het is een kunst.
En behalve een kunst ook een  flinke opdracht om daartoe te komen. Het vraagt moed, maar in de plaats krijg je gezonde krachten, werk je aan je echt geluk en blijheid.
 Dit alles kan je beoefenen door bewust te kijken naar jezelf  en inzichten te verwerven,  door te leren luisteren naar wat zich aandient, zonder  oordeel.  Dit kan individueel of in groep.
Alles wat warmte,  licht en liefde krijgt, kan veranderen, groeien en transformeren.

In groep hoeven we ook helemaal niet bang te zijn om ons bloot te geven. Er wordt met veel zorg en aandacht waakzaam gekeken naar wat kan en haalbaar is voor jou individueel. 
Jezelf kwetsbaar tonen In groep nodigt net de ander uit om dat ook te doen, en zo ontwikkelen we aan elkaar.
Je hebt in een mensenleven de ander nodig om te begrijpen wat jezelf aan het doen bent. Een mens kan een ander mens spiegelen. Dan ontstaat er bewustzijn van wat er in jou zelf afspeelt, doordat je naar jezelf kijkt, naar de wereld.

Graag nodig ik jou uit om in een groep van 6 tot max 8 mensen hieraan te werken.

Luisteren naar wat zich wil ontwikkelen en daar ruimte en tijd voor vrij maken. Het gaat over jezelf au serieus nemen en het gesprek met je eigen leven respectvol aan gaan.

Stap voor stap groeit de bewustwording hierdoor. Dit proces in groep aangaan betekent luisteren, groeien en ontwikkelen aan jezelf en elkaar.

Vertrouwen en veiligheid zijn hier noodzakelijke tools.

Werkwijze:

We werken met behulp van biografische oefeningen, inspirerende teksten en beelden, intervisie.  We kijken naar onze levenslijn, tekenen een drieluik.  Dit zijn tools om te leren zien en erkennen welke verborgen  levenskrachten in jou willen erkend en gezien worden.

We komen maandelijks 1 keer samen, 10 keer op woensdagavond om 19 uur tot 21 uur op de Kollebloem,  Doornstraat 30 – St - Lievens - Esse

Momenteel lopen er twee groepen,   wegens onvoorziene omstandigheden zijn er  enkele plaatsen vrijgekomen  in de tweede groep die nu startende is.

200 € te betalen bij aanvang.

Wil je er bij zijn? Heb je vragen?

Leen Verwimp – Biografisch coach – 0474/236715 of leen@kollebloem.be