Gebruikerslogin

De BD- landbouwcursus lezen en toepassen

Datum: 
woensdag, 15 november, 2017
Omschrijving: 

De basis voor de biodynamische landbouw werd gelegd toen Rudolf Steiner in 1924 voor boeren lezingen gaf over antroposofische, geesteswetenschappelijke gezichtspunten voor de landbouw. Deze landbouwcursus was zowel diep spiritueel als heel praktisch. Deze winter willen de BD-vereniging, Kraaybeekerhof en Landwijzer de bron van inspiratie die de Landbouwcursus nog steeds is, opnieuw ontsluiten.

Met de acht voordrachten van “de landbouwcursus” reikte Rudolf Steiner de verontruste boeren van zijn tijd nieuwe inzichten aan. Hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is, hoe de plantengroei beter begrepen kan worden door de hele kosmos erbij te betrekken, waarom de bemesting vooral om het verzorgen van het leven in de bodem gaat, en nog veel meer. 

De landbouwcursus is nog steeds toepasbaar, en ook in de 21ste eeuw brandend actueel. Om 80 jaar BD-Vereniging te vieren wordt op verschillende boerderijen in Nederland en Vlaanderen de Landbouwcursus opnieuw behandeld.

In Vlaanderen gaat de cursus door op Boerderij De Kollebloem. De deelnemers lezen telkens vooraf de voordracht die aan de beurt is, op de bijeenkomst bespreken we die samen. Koen Dhoore geeft daarbij als docent toelichting over de achtergronden en het bredere kader, Antoine De Paepe vertelt over zijn ervaringen als boer.

Adres : Boerderij De Kollebloem, Doornstraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse.

Data : 15/11 – 29/11 – 13/12 – 20/12/2017 – 10/1 – 24/1 – 7/2 – 21/2/2018, telkens van 19 tot 22 u.

Deelnemersbijdrage : 100 € (beroepsleden BD-Vereniging betalen 80 €)

Inschrijving is verplicht.

Voor meer info en inschrijving: http://www.landwijzer.be/agenda/579-nov-febr-de-bd-landbouwcursus-lezen-...