Gebruikerslogin

DANSFEEST: Spring in 't veld.

Datum: 
zaterdag, 5 maart, 2016
Omschrijving: 

05 - 03 - 2016: Dans De Kollebloem vrij!

We maken er een jaarlijkse traditie van: dansen op de laatste tonen van de winter.

Dit jaar staat ons feest in het teken van de vrijkoop van De Kollebloem. Er is al lang een plan om alle grond waarop we werken onder te brengen in Stiching Land-In-Zicht. Met de tijd rijpte ook het plan om ook de gebouwen vrij te kopen. Om dat allemaal toe te lichten en met het publiek uit te wisselen organiseren we eerst een inhoudelijk luik van 17u-20u (incl broodjes en soep). De opbrengst van de fuif gaat dan ook integraal naar de vrijkoop van de boerderij

Wie vooral de benen wil losgooien kan om 21u00 al profiteren van de dansinitiatie (het wordt iets zuiders, meer info volgt) en vanaf 21u30 de fuif met DJ Nicky Black. Deze enthousiaste DJ draaide vroeger op allerhande festivalletjes en feestjes, maar haalt zijn platenspelers (!) en mengpaneel graag nog eens boven voor onze benefiet.

Het is een gelegenheid om elkaar nog een keer te ontmoeten voor het drukke seizoen van de lente weer start. Klanten, collega's, vrienden, nieuwsgierigen, ... iedereen is welkom. Voor de minder vlotte dansers is er plek genoeg voor een babbel met een drankje.

Tot 5 maart in De Wattenfabriek!

Reserveer alvast kaarten (5 euro VVK) via het formuliertje onderaan deze pagina!

Programma

ZATERDAG 5 maart

- 17u00 - 20u00: VRIJKOOP VAN DE KOLLEBLOEM

Vrij kopen van grond met Stichting Land-In-Zicht: Koen Dhoore (Stichting Land-In-Zicht)
Wat is vrijkopen? Waarom is het belangrijk? Lees hier een tekst die eerder in ons Papaver tijdschrift verscheen: http://www.kollebloem.be/over-ons/vrije-grond-voor-een-vruchtbare-toekomst

Verschillende vormen van geld en de waarde van schenken: Luc Vandecasteele (antroposofisch arts te Gent.)
Alle goede dingen bestaan uit drie. Zelfs geld, het slijk der aarde, maar ook het bloed van de samenleving, kan men op drie manieren laten “rollen”. Opdat het maatschappelijk vruchtbaar en gezondmakend werkt.

Toekomstvisie en concreet plan voor de Vrijkoop van De Kollebloem: Antoine, Leen, Ruben, Manuel

Er is ruimte voor vragen en uitwisseling.
We bieden u graag ook een lekkere soep met een broodje aan na afloop. Om na te praten en alvast wat energie op te doen voor het dansfeest nadien.

- 20u00: deuren open voor de fuif

- 20u45: korte terugblik op namiddag + kort welkomstwoordje

- 21u00: dansinitiatie: Disco Swing met Jeroen en IlIana van MetaDance (www.metadance.be)

- 21u30: fuif tot in de vroege uurtjes!

Muziek

DJ Nicky Black: Wereldmuziek (Afrikaans, Balkan, Latijns-Amerikaans enz...), reggae, funk, soul, pop, rock... gaande van de jaren 60, 70 tot nu.

Disco Swing

Jeroen en Iliana van MetaDance geven les in verschillende koppeldansen. Disco Swing leek hun wel iets voor ons dansfeest.

Zij geven Argentijnse tango lessen in De Wattenfabriek onder de naam Casa Tango.

www.metadance.be / http://www.facebook.com/metadance.be/  

Kaarten

Ze zijn te koop aan 5.00 euro in VVK / 7.50 euro ADK (reserveren via ruben@kollebloem.be, we leggen de kaarten klaar aan de kassa).

De opbrengst van de fuif gaat integraal naar de vrijkoop van de boerderij. 

Locatie

De Wattenfabriek (op +/- 2 km van de boerderij)
Solleveld 35
9550 Herzele

De Wattenfabriek was vroeger een echte "watten" fabriek maar werd enkele jaren geleden verbouwd door de gemeente. Er huist nu een prachtige bib (officieel de mooiste van Vlaanderen en Brussel), feestzaal en academie. Een mooie locatie voor nog eens een echt goed dansfeest!

Ruime parking voorzien.

Reservatie kaarten Benefiet: Spring in 't veld

Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop. We leggen de kaarten klaar aan de kassa.