Gebruikerslogin

Boerderij ontmoetingen in 4 seizoenen

Op onze boerderij doen we meer dan groenten kweken alleen. Uit de wens om onze ervaringen te delen en activiteiten te organiseren op de boerderij groeide vzw Papaver. Op die manier bieden we een kader voor de sociale activiteiten op de boerderij.

Hier vind je informatie over onze doelstellingen, activiteiten en het zorgproject op De Kollebloem. Voor scholen of jeugdbewegingen organiseren wij boerderijbezoeken.

Agenda

Filmavond: De Vlaschaard

Datum: 
vrijdag, 15 maart, 2019

Na de geslaagde filmavond met La Vache Et Le Prisonnier gaan we verder met een oude boerenfilm, De Vlasschaard.

De film is gebaseerd op een boek van Stijn Streuvels en werd in 1983 opgenomen door Jan Gruyaerts, met Vic Moermans die het Gouden Kalf won als beste acteur met deze film en Dora van der Groen die bij het jongere publiek bekend werd met de film Pauline en Paulette.

Transitie naar een nieuwe voedingscultuur

Datum: 
maandag, 18 maart, 2019

Het winst-georiënteerde handelen, het streven naar macht en het kwantitatieve denken kenmerken onze cultuur en dus ook onze voedingscultuur.  Een nieuwe voedingscultuur zou niet alleen biologischer, ecologischer en meer organisch dienen te zijn maar zou volgens Peter Vandermeersch van Vegetarische Kookschool De Zonnekeuken ook  vanuit andere gedachten, waarden en perspectieven dienen te vertrekken.

Boeren voor de toekomst - Aalst

Datum: 
donderdag, 28 maart, 2019

Lokaal en milieubewust kwaliteitsvoedsel verbouwen is helemaal niet vanzelfsprekend. Dat kunnen Leen, Antoine en Ruben je wel vertellen. Leen en Antoine zijn pioniers wat bioteelt betreft. Samen met Ruben, bio-boer van de jongere generatie, brengen zijn het verhaal van De Kollebloem, wat veel meer is dan een bedrijf dat voedsel procuceert.

Kookworkshop 'Back to veggie basics'

Datum: 
dinsdag, 30 april, 2019

In deze boeiende reeks van 4 basiskooklessen laat Tine Tomme u kennis maken met verrassende granengerechten, aantrekkelijke groentebereidingen en heerlijke vleesvervangers.

Tine Tomme kent de kneepjes van het vak. Ze was kok in vegetarisch restaurant Avalon lang voor Donderdag Veggiedag bestond en zet momenteel in op vorming en het delen van haar kennis en ervaring in workshops. Ze bracht recent een nieuw kookboek uit, samen met Kim Vercoutere, Soul Kitchen.

Pagina's