Gebruikerslogin

Boerderij ontmoetingen in 4 seizoenen

Op onze boerderij doen we meer dan groenten kweken alleen. Uit de wens om onze ervaringen te delen en activiteiten te organiseren op de boerderij groeide vzw Papaver. Op die manier bieden we een kader voor de sociale activiteiten op de boerderij.

Hier vind je informatie over onze doelstellingen, activiteiten en het zorgproject op De Kollebloem. Voor scholen of jeugdbewegingen organiseren wij boerderijbezoeken.

Agenda

Broodbakken met honing en zout en het bakferment

Datum: 
zaterdag, 19 augustus, 2017

We leren tijdens deze dag broden bakken op basis van honing en zout en het bakferment. Het bakferment is een rijsmiddel dat ontwikkeld werd op basis van honing en zout en is op dit moment nog niet zo bekend in onze contreien. Het rijsmiddel zorgt ervoor dat het volkoren graan op optimale wijze ontsloten wordt zodat alle levenskrachtige stoffen en minieralen door het lichaam goed kunnen worden opgenomen.

Cursus met Peter Vandermeersch van De Zonnekeuken op De Kollebloem. 

Open Deur Dag - Toer Lekker Oost-Vlaams

Datum: 
zondag, 27 augustus, 2017

knolselder (foto: Ccphotography)

Wie graag even ‘achter de schermen’ komt piepen, kan op onze opendeur op zondag 27 augustus ook letterlijk de korte-keten-weg bewandelen die de groenten hier afleggen richting winkel, pakket of restaurant. 
Een leuke manier om kennis te maken met ‘De Kollebloem’ als bedrijf en ook de gezichten achter die naam. We geven rondleidingen, er zijn hapjes te proeven en we voorzien kinderanimatie voor de jongsten.